Bilal Erdoğan: Mısır vatandaşı olduğum iddiası iftira

Bilal Erdoğan: Mısır vatandaşı olduğum iddiası iftira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, aynı zamanda Mısır vatandaşı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Mısır vatandaşlığı iddialarına ilişkin haberlerin "yalan ve iftiradan ibaret" olduğunu belirterek, "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir" açıklamasını yaptı.

Bilal Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında, "Bilal'in Mısır Pasaportu var" ve "Mursi Bilal Erdoğan'a vatandaşlık mı verdi?" başlıklı haberlerin yer aldığını anımsatarak, "Sözde haberler, alçakça birer yalan ve iftiradan ibarettir" ifadesini kullandı.

'AMAÇLARI İTİBAR SUİKASTİ'

Erdoğan, söz konusu haberlerle kendisine yönelik "itibar suikasti" yapılmak istendiğini öne sürdü ve ekledi: "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir. Haberde kullanılan 'kaçma' kelimesi özellikle seçilmiş olup, basın yoluyla yaptıkları bu çirkin operasyonun halk nezdinde, aleyhime kalıcı bir algının oluşması çabasının sonucudur. Doğduğum ve emek verdiğim bu toprakları, cemaat görünümlü casusluk ve ihanet şebekesinin ya da onların tetikçisi gazetelerin yalanlarıyla terk edecek değilim. "Ülkenin yakın tarihinde açıkça seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışan, sözde yerli özde taşeron olan bazı yapıların borazanlığını yapan bu gazetelerin yazdıklarının, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Yapılan bu yalan haberlerle ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Bu çirkin iftiraların hesabı yargı önünde ayrı ayrı sorulacaktır."

Mısır gazetesi El Masri el-Youm’a dayandırılan haberlerde, Mursi tarafından Mısır Vatandaşlığı verildiği öne sürülen Bilal Erdoğan'ın 17-25 Aralık operasyonları sırasında Gürcistan'a gittiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.