Bil Okulları, Bulunduğu Semtin İmajının Düzelmesine De Katkı Sağlıyor

Bil Okulları, Bulunduğu Semtin İmajının Düzelmesine De Katkı Sağlıyor

Almanya'da BİL Özel Okulları’nın 10. yılı kutlamaları coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Okul binasındaki törene başta Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı FritzKuhn olmak üzere eyaletin eğitimle ilgili yetkilileri ve Stuttgart...

Almanya'da BİL Özel Okulları’nın 10. yılı kutlamaları coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Okul binasındaki törene başta Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı FritzKuhn olmak üzere eyaletin eğitimle ilgili yetkilileri ve Stuttgart Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. Başkanı Fritz Kuhn, BİL Okulları’nın özellikle farklı kültürlerin bir arada bulunmasına yaptığı katkıya dikkat çekerek, BİL’in Stuttgart’ın bir okulu olduğunu söyledi.

2004 yılında Türk girişimciler tarafından kurulan BİL Özel Okulları'nın 10. eğitim yılını düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara Stuttgart Büyükşehir Başkanı FritzKuhn (Yeşiller), BW Eyalet Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, Stuttgart Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile öğrenci ve veliler katıldı. Programın açılışında konuşma yapan BİL Gymnasium Müdürü ErhardHönes okulun 10. eğitim yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. BİL Okulları’nın gerçek bir Stuttgart Okulu olduğunu vurgulayan Hönes, göçmen ailelere mensup öğrenciler yönü ile okulun entegrasyon açısından önemli rolü olduğuna işaret etti.

BİL Okulları’nın kuruluşundan bu yana idareciliğini yapan ve bu yıl görevini devreden Genel Müdür Muammer Akın da konuşmasında BİL’in on yıllık eğitim hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Okulun özellikle finansmanı ile şimdiye kadar birçok spekülasyon yapıldığını kaydeden Akın şöyle konuştu: “Şimdiye kadar zaman zaman bu konuda farklı spekülasyonlar yapıldı. BİL okulu Stuttgart ve çevresinde yaşayan insanların yardımı ve banka kredisi ile alındı. Okul derneğinin, sayıları binlerle ifade edilen üyesi bulunuyor. Bunların destekleri ile finansmanı sağlanıyor. Bu konuda her şey tamamen şeffaftır.”

Akın ayrıca, BİL’in bir uyum kurumu değil, eğitim kurumu olduğunu net bir dille ifade etti. Genel müdür, okulun kurulmasında ve daha sonraki faaliyetlerinde destek olan tüm kurumlara da teşekkür etti. BİL Özel Okulları’nın 10. yıl kutlamasına katılan Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn (Yeşiller), okulun öğrencileri sadece hayata hazırlayan kurumlar olmadığını, okulun bizzat hayatın kendisi olduğunu belirtti. Bir okulda başarı için gerekli olan unsurlara da değinen Başkan Kuhn, güzel bir okul binasının da öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerinden söz etti.

Şeffaflığın önemli olduğunu da hatırlatan belediye başkanı, bunun başarılmasının iyi yolda olmanın göstergesi olduğunu belirtti. Şu anda bünyesinde üç okul türünü barındıran BİL’in bulunduğu semtin imajının düzelmesine de katkısı olduğuna dikkat çeken Kuhn, ‘göçmen kökenli’ ifadesinin hoşuna gitmediğini Stuttgart’ta yaşayan herkesin kökeni ne olursa olsun Stuttgartlı olduğunu dile getirdi. Bir insanın Bosna, Türkiye veya Bavyera’dan gelmiş olabileceğini söyleyen Başkan Kuhn, “Benim için hepsi Stuttgartlıdır, farklılıklarımız zenginliğimizdir. Hepimiz birbirimizden faydalanabiliriz." diyerek, BİL’in Stuttgart’ın bir okulu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı, BİL’in farklı kültürlerin bir arada bulunmasına katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

ÜNİVERSİTEYE KADAR BİL

BİL Özel Okulları Almanya’da Türk girişimcilerin eğitim dünyasına kazandırdığı ilk okul olma özelliğini de taşıyor. 2004 yılında Gymasium ve Realschule olarak eğitim veren okullar eğitim bakanlığınca tanınan bir statüye sahip. 2013 yılı başında yeni yapılan binasında eğitim vermeye devam eden BİL, bünyesinde bulundurduğu okul çeşitlerini de artırıyor. Okul bünyesine geçtiğimiz öğretim yılında eklenen Wirtschaftsgymanisum’un ardından bu yıl da Grundschule eğitime başladı.

Mimarisi ve fonksiyonelliği ile dikkat çeken yeni okul binasının 14 bin metrekarelik bir kullanım alanı bulunuyor. 650 öğrencinin eğitim görebileceği okulda son teknoloji ürünü dersliklerin yanı sıra, sinema, 600 kişilik konferans salonu ve tiyatro, laboratuvarlar ve geniş bir kafeterya var. Üç blok arasında kalan amfi-tiyatro şeklindeki aula alanı hem teneffüs hem de gösteriler için kullanılabiliyor. Derslikler, akıllı tahtalar ve kapalı devre bilgisayar sistemi ile donatılmış.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.