BİK, gençleri de dinleyecek

BİK, gençleri de dinleyecek

İnternetin yaygınlaşmasıyla, dünyada “Yazılı Basın” zor bir dönemece girdi. En çok etkilenen de “Yerel Basın” oldu.

İnternetin yaygınlaşmasıyla, dünyada  “Yazılı Basın” zor bir dönemece girdi. En çok etkilenen de “Yerel Basın” oldu. Sorunu çözmenin yolunun “Dijital Dönüşüm”den geçtiğinden hareketle Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, “Bu konuda gençlerin söyleyeceği çok şey olmalı” sloganı ile Erasmus+ kapsamında 7 farklı bölgede “Gençlerin Katılımı İle Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayları” gerçekleştirecek ve sorunun çözümüne katkı sunmaya çalışacak.

Her bölgede 25 gencin katılımıyla gerçekleştirilecek bu çalıştaylarda “Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü” ve “İnternet Yasa Tasarısı”nın oluşturulması sürecinde, gençlerin fikir ve görüşlerini almak amaçlanıyor. Dört oturumda gerçekleşecek çalıştayların her oturumunda beyin fırtınası ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi şeklinde iki aşama bulunacak ve her oturum 90 dakika sürecek.

Bölgesel çalıştaylar için katılımcı kriterleri ise şu şekilde belirlendi: “20-30 yaş aralığında olmak. İnternet ve sosyal medyayı aktif olarak kullanmak. İnternet ve sosyal medya kanallarında görev yapıyor olmak. Toplumsal konularda sosyal sorumluluk bilincine sahip olmak ve kendisini sosyal gönüllü olarak nitelendirmek.” Marmara Bölgesi’nde İstanbul,   Güney Doğu Anadolu’da Diyarbakır, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara,  Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon,   Akdeniz Bölgesi’nde Antalya,  Ege Bölgesi’nde İzmir,  Doğu Anadolu Bölges’nde Erzurum’da düzenlenecek çalıştaylar için başvurular www.bik.gov.tr adresinden yapılacak ve başvurusu uygun görülen adaylar, www.bik.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Çalıştaylardan sonra yapılacak olan Ana Yapısal Diyalog Forumu’nun ise Basın İlan Kurumunun Kocaeli’nde bulunan Tatil Köyü’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Başvurular 30 Ocak 2017 tarihine kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.