Bıçakcılarda mesai başladı

Bıçakcılarda mesai başladı

Kurban Bayramın yaklaşması ile birlikte bıçakcılarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Bıçakçı esnafı vatandaşları, bıçaklarını ehli olan kişilere biletmeleri konusunda uyarıyor

Mevlana Çarşısı karşısında bir asırdır faaliyet gösteren Bıçakçı Hakan, 4. kuşak ile varlığını sürdürmeye devam ediyor. Farklı özelliklerde bıçak imalatı ve bıçak bileme hizmetleri veren Bıçakçı Hakan'da şu günlerde yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğun sebebi ise Kurban Bayramına az bir zaman kalması. Bazı vatandaşlar yeni bıçak satın alyor, bazıları da eski bıçaklarını biletiyor. Bıçakçı esnafı vatandaşları piyasada satılan çakma bıçaklara karşı uyarıyor.

ÇAKMA BIÇAKLARA DİKKAT

Bıçakçı Hakan Güre bazı markaların piyasada çakmasının bulunduğunu belirterek vatandaşları uyardı. İyi bıçağınnasıl olması gerektiği hakkında bilgi veren Güre, "Öncelikle bıçağın çeliği iyi olmalıdır. Bıçak yukarıdan ağız kısmına doğru incelenerek keskinleşecek. Eğer bıçak ağız kısmında inceliyorsa bu bıçağın keskinliği uzun süre gitmez. Kemiğe geldiği zaman ağız kısmı bozulur ve kesmez. Bu durumdan bıçaktan verim alamadıkları gibi paraları da boşa gider. Bu sebeple insanlara güvendikleri yerlerden bıçak satın almalarını tavsiye ediyoruz.. Dışarıda satılan bıçaklara vatandaşlar çok fazla rağbet göstermesin. Özellikle 'Sürmene' markalı bıçaklar piyasada yoğun bir şekilde dolaşıyor. El yapımı olduğu idda edilen bu bıçakların büyük bir kısmı çakma bıçaklardan oluşuyor. Vatandaşlara tavsiyemiz 'Sürmene' markalı bıçakları almamalarıdır. Bıçak alrıkan markalara takılmamak gerekir. Güvendikleri ve bildikleri yerlerden bıçak almaları sağlıkları açısından önem arz ediyor" sözlerini kullandı.

4-1-028.jpg

BİLEME İŞLERİNİZİ SON GÜNE BIRAKMAYIN

Bıçak bileme fiyatlarının bıçağın boyutu ve özelliğine göre değişiklik gösterdiğini belirten Bıçakçı Hakan Güre, "Normal bıçakların bileme ücreti bu yıl 2,5 lira. Satırların bileme ücreti ise 5 lira. Konyalı vatandaşlarımızdan bileme işlerini son günlere bırakmamalarını rica ediyoruz. Kurban bayramına 15 gün gibi bir süre olmasına rağmen yoğunluk yaşıyoruz. Ayrıca her köşe başında bıçak bileyicilerin boy göstermesi fırsatçılıktır. Bakkal, market, tesisatçı gibi meslek sahiplerinin yaklaşan kurban bayramı öncesi bıçak bileme işlerine girmeleri uygun değildir. Bu kişiler bıçak, nacak, balta ve satır gibi aletleri düzgün bileyemiyorlar. Bu dakurbanı keserken hayvana ve kesen kişiye sıkıntı oluşturuyor. Bu yüzden bileme işlerinin alanında ehil olan kişilere yaptırılması ciddi önem arz ediyor " ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.