Beyşehirli doğa tutkunlarından doğada teröre lanet yürüyüşü

Beyşehirli doğa tutkunlarından doğada teröre lanet yürüyüşü

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki doğa tutkunları, İstanbul'da meydana gelen bombalı terör olayı sonrasında terörü lanetlemek için doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı yaptığı açıklamada, Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak yıl sonu itibariyle doğa etkinliklerini tamamladıklarını vurgulayarak, "Ancak, İstanbul'da meydana gelen son bombalı terör olayının ardından Beyşehirli doğaseverler olarak tekrar buluştuk, terörü lanetlemek ve kınamak için, polisimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik" dedi.

Etkinliğe ilçe dışından da çok sayıda doğaseverin katıldığını vurgulayan Büyükkafalı, Beyşehir'e bağlı Akçabelen Mahallesi'ndeki Roma dönemi kale kalıntılarının yer aldığı halk arasında "Kayayeri Dağı" olarak bilinen bin 670 metre rakıma sahip dağa tırmanış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yaklaşık 8 kilometrelik parkur boyunca yürüyerek zirveye tırmandık ve burada Türk bayrağı açarak teröre lanet okuduk. Şehit polislerimiz için zirvede dua ettik, yaralılarımıza ise acil şifalar diledik. Bazı katılımcılarımız da omuzlarında Türk Bayrağı ile bu yürüyüşe katıldı. İnşallah bir daha böyle acı terör olayları ile karşılaşmayız. Bu son olur diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum