Beyşehir'in yıldızı parlıyor

Beyşehir'in yıldızı parlıyor

Beyşehir Belediyesi Konya basınını misafir ederek, son yatırımları tanıtma fırsatı buldu.

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü, Konya Basın İlan Kurumu ve Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği gezide gazeteciler Beyşehir'in tarihi, kültürel mirasını ve doğa güzelliklerini görme imkanı buldu. Heyette, Basın Yayın Enformasyon İl Mürdürü  Abdurrahman Fidancı, Basın ilan Kurumu Şube Müdürü Özden Konur,  Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Mustafa Ekmekçioğlu ve çok sayıda basın mensubu yer aldı. Beyşehir Gölü tekne turuyla başlayan gezide, gazeteciler gölün doğal güzelliğinin yakından gördü. Gezi hakkında açıklama yapan Basın Yayın Enformasyon İl Mürdürü  Abdurrahman Fidancı, geziyi gazeteciler arasında ikili ilişkileri geliştirmek ve Konya'nın tarihi, doğal güzelliklerinin bu tür gezilerle tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi. Gazetecilerin yoğun referendum sürecinde yorulduğunu belerten Fidancı, "Referandum sürecinde sahada yoğun bir tempoyla çalışan gazeteci arkadaşlarımıza yorgunluklarını böyle bir geziyle atlatabilmelerini istediğimiz için böyle bir gezi düzenledik" dedi.

20-2-003.jpg

İKİLİ İLİŞKİLER PEKİŞECEK

Gezide gazeteciler arasında ikili ilişkilerin, dostlukların pekiştiğini belirten Fidancı, "Gazeteciler arasındaki ikili ilişkilere katkı sağlamak Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü olarak bizim önemli misyonlarımızdan birisi. Gazeteci arkadaşlarımız burada hep gezip hem de mesleki sıkıntılarını konuşuyorlar, bundan mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu. Fidancı, Konya'nın ve ilçelerinin tarihi, doğal güzelliklerinin çok fazla olduğunu ifade ederek, "Bu güzelliklerin tanınması ve tanıtılması adına böyle geziler büyük önem taşıyor. Belki hiç görmediğimiz hiç duymadığımız bir bilgiye ulaşacağız o bilgilerden de güzel haberler çıkaracağız. Bu şekilde Konya'nın kültürel miraslarının tanıtmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.  Bu tür geziler diğer ilçe ve illere yapılmaya devam edecek" diye konuştu.

20-3-003.jpg

BEYŞEHİR DÜNYAYA TANITILACAK

Eşrefoğlu Camii'nin gezilmesinin ardından gazetecilerle birlikte yemekte buluşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecileri Beyşehir'de ağırlamaktan  dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beyşehir'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtılması adına gezinin büyük önem taşıdığını aktaran Özaltun, böylesi gezilerin daha sık yapılması gerektiğini söyledi. Beyşehir'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özaltun, göreve geldikleri günden beri seçim beyannamesinde vatandaşlara verdikleri vaatlerin yüzde 95'inin bitirilmiş durumda olduğunu bildirdi. Özaltun,  Beyşehir yolunun şuanda  Başbakan Binali Yıldırım  tarafından birebir takip edildiğini belirterek,şunları söyledi: "Başbakan Binali Yıldırım yolun bu yıl biteceği talimatını verdi. Yol bittikten sonra ise Antalya yolu üzerinde çalışacağız. Bu yol ile 75 kilometre bu yol kısalmış olacak. Beyşehir- Antalya yolu kısa sürede ihaleye gidilerek tamamlanacak. Yarı olimpik yüzme havuzumuz var bu da 2019 yılında tamamlanmış olacak. Yine kültür ve yaşam merkezi inşa ettik. 1071 kapasiteli merkezide şuana kadar 12 farklı program yapıldı. Burada iş yeri ofis sinema market yapılacak yerlerimiz var. Burada fotoğrafçıların fotoğraflarını sergilemesi için fuaye alanımız var. Emeklilerimiz biz-den emekli konağı istedi yine onu yaptık" ifadelerini kullandı.

20-4-002.jpg

STRES ATMANIN ADRESİ

Öğle yemeğinin ardından tarihi taş köprü karşısında çay içerek dinlenen gazeteciler, şehrin yorgunluğunu burada atmaya çalıştı. Taş Köprü'deki çay molasının ardından Yaka Manastır'a geçildi. Yaka Manastır  yoğun iş temposundan uzaklaşmak için iyi bir alternatif durumunda. Beyşehir Gölünü , adaları yüksekçe bir ormanlık ve mesire alanından seyretmenin, temiz hava almanın ve güzel yemekler yeme zevki yaşanıyor. Doğal güzellikleri ve yeşilin onlarca tonuyla insana huzur veren Manastın'da, 4 adet ev ve et yemekleri yapan bir restaurant bulunuyor. Göl manzaralı doğal ortama ile stres atmak için birebir bir yer olan Manastır'da sohbet edip göl manzaralı doğal dağ ortaında birbirlerinin mesleki sıkıntılarını dinleyip sohbet etti.

20-6-001.jpg

TEKNOLOJİ VE SANATIN BİRLEŞTİĞİ YER

Göl manzaralı doğal ortama ile stres atan gazeteciler, son olarak Eflatun Pınarı'nı gezdi.

Eflatun Pınarı'na pınar içinde bir anıt inanılmak görüntüler ortaya koyuyor.  Hititler döneminden kalma bir anıt olup, pınarın hemen yanında yer alıyor. Anıtın yapılışı M.Ö. 13. yüzyılın son çeyreğine tarihlendirilmiş ve lahit taşının üstüne işlenen Hitit dönemi kabartmaları ile ünlenmiş durumdu.  2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine Hitit Kutsal Su Tapınağı olarak dahil edilen Eflatun Pınarı'nın listeye dahil edilmesindeki Üstün Evrensel Değerler Gerekçesi ise  pınardaki akan suların merkezi havuz sistemi ile toplanarak, gerektiği zaman tasarruflu bir şekilde kullanılan nadir su sistemlerinden biri olması. Bu anıt sadece görünüş itibariyle, düzeniyle ve ikonografi yapısıyla ender anıtlardan biri olup aynı zamanda da yapımı esnasında kullanılan teknoloji ve sanatkarlık bakımından da çok nadide bir anıt olma özelliği taşıyor.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.