Beyşehir’in Hava Kalitesi Ölçülüyor

Beyşehir’in Hava Kalitesi Ölçülüyor

Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ilçenin hava kalitesi ölçümünü yapmaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Anıt Meydanı’nda konuşlanan ve 15 gün boyunca buradaki sabit noktasında ölçümler yapacak olan mobil ölçüm istasyonunda incelemelerde bulundu.

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in bu dönemde hep ilklerle tanışmaya devam ettiğini belirterek, ilçenin hava kalitesi ölçümünün de yine hayata geçirilen bir ilk hizmeti ortaya koyduğunu söyledi. Beyşehir’in havası ve bol oksijeni ile her zaman gurur duyduklarını belirten Özaltun, “Mobil istasyonumuz Konya merkezin yanı sıra 28 ilçedeki tüm kirletici parametrelerin ölçümünü gerçekleştirecek. Böylece, ilçemizin de havasıyla, suyuyla, yaşam kalitesiyle daha yüksek standartlara ulaşması için önemli katkılar sunacak” dedi.

ÖLÇÜMLER İLK BEYŞEHİR’DE BAŞLIYOR

Başkan Özaltun, “Tabi ilçe olarak etrafımızda yeşil ormanlar var, Anamas Dağları var, Toroslar’ın etekleri var. Gölümüz var, dolayısıyla bölgede doğal bir güzelliğimiz var. Konya Büyükşehir Belediyemiz Konya merkezde yürüttüğü hava ölçümlerini taşra ilçelerine de taşıyor. Bu bağlamda 28 ilçe içerisinde de ilk ölçümlere Beyşehir’den başlanılıyor. Çünkü Konya’da denizi ve ormanı olan, sahili olan, büyük bir sanayiye sahip bir Beyşehir söz konusu. Bundan dolayı ilk olarak ilçemizden ölçümlerin başlanmasına karar verildi. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’e ve Çevre Kontrol Şube Müdürümüz Hasan Basri Güneş Bey’e ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Mobil istasyondaki cihazlar, buradaki ölçümlerinde havanın içerisinde ne kadar partikül var, özellikle karbon monoksit ve ozon olsun zararlı maddelerin de ölçümünü yaparak, bize rapor halinde bunları verecek. Burada 15 günlük sabit bir şekilde ölçümler yapılacak. Rapor sonucunda Beyşehir’in hava kalitesi de ortaya çıkmış olacak. Bu rapor sonucuna göre, havamız kirli çıkarsa belediye olarak gerek kömür yakımı hususlarında gerekse hava kirliliği noktasında almamız gereken tedbir ve önlemler varsa bunları hayata geçireceğiz. Doğalgaz konusundaki talebimiz ise bundan sonraki süreçte daha fazla olacaktır. Bu konuda, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Bey’in de yürüttüğü çalışmalar var. Doğalgaz konusunun zaten kendisi sıkı bir takipçisi ama şunu hep gururla söylüyoruz; havamız çok temiz, temiz bir havaya sahibiz, inşallah çıkacak sonucun da bu yönde olması umudu içerisindeyiz. Bu cihaz ve yaptığı ölçüm sonuçları, Konya Büyükşehir Belediyemizin online olarak resmi web sayfasından da takip edilebilecek. Beyşehir’in hava kalitesini birebir canlı olarak da izleyebileceğiz” diye konuştu.

“BEYŞEHİR’İN HAVA KİRLİLİK DURUMU ORTAYA ÇIKARILACAK”

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş ise, mobil ölçüm istasyonunun Konya’daki taşra ilçelerinde ilk olarak ölçüm hizmetine Beyşehir’den başladığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’in talimatı doğrultusunda faaliyete geçirilen ölçüm istasyonumuz, ilk ölçümlerini taşra ilçeler içerisinde Beyşehir’den başlattı. Bu çalışmayla Beyşehir ilçemizin ilk defa hava kirlilik durumu nedir, hava kalitesinde hangi noktalarda, bunları tespit etmiş olacağız. 15 gün süreyle Beyşehir ilçemizde partikül madde, kükürt dioksit, azot oksitler, karbon monoksit, ozon ve benzeri kirlilik parametlerinin ölçümleri gerçekleştirilecek. Aynı zamanda, bu ölçümler yine aynı istasyonumuzdaki meteorolojik verilerle de karşılaştırılarak ortaya bir rapor çıkacak. Beyşehir Belediye Başkanımıza bu raporu çalışma sonrasında takdim edeceğiz. Netice itibariyle Beyşehir ilçemizin hava kirlilik durumu da bu raporla ortaya çıkmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.