Beyşehir’in geleceği masaya yatırıldı

Beyşehir’in geleceği masaya yatırıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında, ilçede hayata geçirilmesi istenilen yeni yatırım, proje ve fikirler masaya yatırıldı.

Beyşehir’deki toplantıya Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, oda ve dernek başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü ve bazı sendikaların temsilcileri, kurum amirleri katıldı.

BEYŞEHİR’İN GÜÇ BİRLİKTELİĞİ VURGUSU
Toplantıda konuşan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir'in güç birlikteliğini sağlamak suretiyle geleceğe dönük kazanımlar için bir araya geldiklerini belirtti. Bunun adımlarını atma hazırlığı için buluştuklarını dile getiren Başıbüyük, fikirlerin birbirini destekledikçe daha da büyük fikirler ve projeler oluşacağını kaydetti. Başıbüyük, "Ya da bir kısmınızın gözünden kaçan çok önemli konuları hiç beklemediğimiz bir arkadaş dile getirebilir. Alacağımız görüş ve düşünceler elbette bir süzgeçten geçirilir ve bunların gerçekleştirilme yol ve yöntemleri araştırılır ve denenebilir" dedi.

“BEYŞEHİR’İMİZE BÜYÜK PROJELER YAPACAĞIZ”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, konuşmasında, bugüne kadar Beyşehir'i hep birlikte yöneteceklerini söylediklerini amaç ve hedeflerinin bu olduğunu anımsattı.
Beyşehir'de ilk kez böyle bir toplantı düzenlediklerini vurgulayan Özaltun, geleceğe dönük hedeflerinin araştırmasını yaptıktan ve çevreyi tanıdıktan sonra yeni dönemde şehri hep birlikte yönetmenin yollarını arayacaklarını belirtti.

Beyşehir'in hizmet alım noktasında çok büyük bir avantaja sahip olduğunu vurgulayan Özaltun, bölgenin evladı genç, dinamik ve aktif iki milletvekilinin yanı sıra yine Beyşehir'in çocuğu olan ve hizmet aşkıyla dolu bir belediye başkanı olduğunu belirterek, "Meclis üyelerimiz var, teşkilatımız var, kaymakamlığımız, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve en önemlisi Beyşehir aşkıyla dolu bir başbakanımız var. Dolayısıyla her şey var, tek yapacağımız suyu döküp hamuru karabilmek. Burada toplanmamızın amacı bu… Beyşehir'imize proje ve hizmet bazında neler yapabiliriz. Beyşehir'le alakalı beyin fırtınası yapmak için burada toplandık. Buradan Beyşehir için büyük projeler çıkacağı düşüncesindeyim. Sloganımız şuydu; 'ben' değil, 'biz' olmak. Sizlerle beraber inşallah Beyşehir'i ileriye götüreceğiz. Yine bir başka sloganımız; şehrin ileri gelenleri değil, sizlerle birlikte inşallah şehrin ileri gidenleri olacağız. Beyşehir'imize büyük projeler yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin “Beyşehir’e üniversite kurulacak mı?” sorusuna da cevap veren Özaltun, bunun kendisinin de bir hayali olduğunu dile getirdi. Özaltun, “Bunu ilk kez sizlerle paylaşıyorum. Beyşehir’e Ali Akkanat Üniversitesi yakışır diye düşünüyorum” dedi. Kendisinin böyle bir hayali olduğunu belirten Özaltun, “Tabi bu süreçte, büyüklerimiz ne der, ne düşünür bilmiyorum. Bu noktada fikir ve düşünceler de bizim için önemli” diye konuştu.

“SORUNLAR HEP BİRLİKTE ÇÖZÜLEBİLİR”
Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, düzenlenen toplantının bugüne kadar geç kalınmış bir toplantı, ancak bir başlangıç adına önemli olduğunu vurguladı. Bundan sonraki toplantıların daha sık ve verimli olması dileğinde bulunan Gül, Beyşehir’in sorunlarının tek başına değil, hep birlikte çözülmeye çalışılması halinde hedefe ulaşılabileceğinin altını çizerek, “İnşallah bu toplantı bir fikir jimnastiği olur, Beyşehir’e faydalı olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

HİZMET İÇİN TOPYEKÜN DESTEK ŞART…
AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Beyşehir’de yapılacak hizmetlerden iyi sonuçlar alabilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Huğlu, “Beyşehir’e güzel hizmetler kazandırma açısından sivil toplum örgütlerimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğinin de büyük önemi var ”ifadesini kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının diğer bölümlerinde katılımcılar Beyşehir ve ilçenin yakın geleceği ile ilgili yeni yatırım, proje ve fikir ve düşünceleri konusunda görüş alışverişinde bulunurken, bazıları da ilçeye kazandırılmasını istedikleri hizmetler konusunda fikirlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.