Beyşehir’e yeni mesire alanı

Beyşehir’e yeni mesire alanı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, yapımı tamamlanan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Mesire Alanı hizmete girdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin 11,6 hektarlık alanda halka hizmet verecek yeni bir mesire alanına kavuştuğunu söyledi.

Başkan Özlatun, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kalkışmanın seyrini değiştiren kahraman isimlerden birisi olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği mesire alanında tanıtım ve yönetim binası dışında çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını, kır lokantası ve kır düğün salonu bölümünün hizmete açıldığını belirtti.

Başkan Özaltun, "Kır lokantası ve düğün salonu bölümünün olduğu mekan ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Yaz mevsimi ile birlikte piknik sezonunun da başlamasıyla bu alandan vatandaşlarımız ücretsiz olarak istifade etmeye başladı. Zaman içerisinde yapımı tamamlanan ahşap bungalov evlerden de halkımız istifade etmeye başlayacak" dedi.

Beyşehir-Şamlar yolu Kılıçlı mevkisinde yapımı tamamlanan mesire alanının bundan böyle ilçenin en gözde ve ilgi gören oksijen deposu ve yeşil alanı haline geleceğini dile getiren Başkan Özaltun, "Daha önce İskender mesire alanı olarak bilinen bu alan, Orman Genel Müdürümüz İsmail Üzmez bey'in de desteği ve Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarla önce A tipi mesire alanı haline dönüştü. Ardından uzun süredir devam eden çalışmalarla mesire alanında kır lokantası, kır düğün salonu, ilçenin ve gölün panoramik görüntüsünün görülebileceği gözetleme kulesi, bay bayan mescit ve tuvaletleri, engelli tuvaleti, basketbol ve voleybol sahaları, satış büfeleri, yöresel satış ürünleri ünitesi, çeşme, 2 seyir terası, kameriyeler yapıldı, çocuk oyun grupları, fitness grupları kuruldu. Büyük bölümü Beyşehir Gölü manzarasına sahip 12 adet ahşap bungalov evinin yapımı da tamamlandı. Bunlardan 6'sı 2+1'lik 40 metrekare büyüklüğe, diğer 6'sı 1+1'lik 20 metrekare büyüklüğe sahip bulunuyor. Mesire alanının ayrıca girişinde araç otoparkı yer alıyor. Giriş kapısı ile birlikte muhtemel yangınlara karşı yangın vanası kurulması ve etrafının tel örgülerle çevrilmesi işi de tamamlandı. Mesire alanına güvenlik amacıyla kurulan halen faal halde olan çok sayıda güvenlik kamerası yerleştirildi. Alan, geceleri kurulan güneş enerji aydınlatma sistemleriyle ışıklandırılırken, 80 aydınlatma ünitesi gündüz güneşten alacağı enerjiyle geceyi aydınlatıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.