Beyşehir’e Prestij Kültür Merkezi

Beyşehir’e Prestij Kültür Merkezi

Konya’nın Beyşehir ilçesi, ilçeye yeni bir prestij kazandıracak modern kültür merkezine yakında kavuşuyor.

Beyşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Kültür Merkezi Projesi için ihaleyi üstlenen firma ile yapım sözleşmesi imzalandı. Beyşehir Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde taraflar “hayırlı olsun” temennileriyle sözleşmeye imza atarken, yapımının 450 günde tamamlanması öngörülüyor. Belediye Başkanı Murat Özaltun, karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir Kültür Merkezi’ni ilçe halkının yıllardır hasretle beklediğini belirterek, “Kültür Merkezi’nin yapımı için ihaleyi üstlenen firmamızla sözleşmeyi imzaladık. Beyşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Beyşehir’de, mevcut belediyeye ait yaklaşık 250 kişi kapasiteli olan Göl Düğün Salonu’nun ilçenin ihtiyacına cevap veremediğini vurgulayan Özaltun, “Geldiğimiz ilk günden beri bunun sözünü vermiştik. Demiştik ki, ‘Beyşehir’e yakışır, Beyşehir’in vizyon projesi olan Kültür Merkezi’nin ihalesini yapacağız ve bir an önce Beyşehir’imize kazandırma noktasında gayret göstereceğiz’… Şükürler olsun ki, yoğun geçen bir proje çalışmasından sonra, ihaleye çıkıldı. Yaklaşık 6 ayrı firmamız ihaleye girdi. Ankara firması olan Akçim Yapı Endüstri Firması ihaleyi aldı. Şartnameye göre, 450 gün gibi kısa bir sürede başlanmasını ve bitirilmesini hedefliyorduk. Ancak, sözleşmeyi imzalarken firma yetkilisi Güçhan Kaya Bey’le onun konuşmasını da yaptık. 450 değil de 400 günde bitirmenin yollarını arayacaklar. İnşallah 400 gün veya bir yıl gibi kısa bir sürede Beyşehir Kültür Merkezimizin ilçemize kazandırılmasını umuyor ve bekliyoruz” dedi.

Kültür Merkezi binasının, ilçe halkının ‘Hindi Çiftliği’ olarak bildiği Konya yolu üzerindeki 4 bin 958 metrekarelik açık alanda bin 815 metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti: “Kültür merkezinin içerisinde öncelikle zeminde 650 metrekarelik alışveriş merkezi yapılabilecek bir yerimiz var. Hemen onun üzerinde 650-800 metrekare civarında düğün salonu yapılabilecek bir alanımız var. Hemen onun üzerinde de yaklaşık bin kişilik konferans, toplantı yapılabilecek bir alanımız oluşacak. Son katında 1+1 iş merkezi veya lojman şeklinde kullanılabilecek yerlerimiz var. Çok amaçlı bir Kültür Merkezi aslında. İnşallah Ekim ayı içerisinde burada bir temel atma töreni düzenleyeceğiz. Şimdiden Beyşehirli hemşehrilerimizi düzenleyeceğimiz temel atma törenine davet ediyorum.”

Akçim Yapı Endüstri Firması Yetkilisi Güçhan Kaya da, Beyşehir Belediyesi’nin böyle prestij bir projesini üstlendikleri için firma olarak gururlu olduklarını belirterek, “Bitirdiğimiz zaman bu bize daha da büyük mutluluk verecektir. Süresinden önce de bitireceğimizi düşünüyoruz. Belediyemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kültür Merkezi tamamlandığında, bünyesinde çok amaçlı salon, düğün salonu, toplantı salonları, sergi alanı, konferans salonu, teras kafeteryası, alışveriş merkezi ve çeşitli donatılar yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.