Beyşehir’e kazandırılan yol çizgi makinesi mesaisine başladı

Beyşehir’e kazandırılan yol çizgi makinesi mesaisine başladı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, kent içi ve şehirler arası yollarda yol çizgi uygulamalarını gerçekleştirebilmek için bünyesine son teknoloji ürünü olan kendinden yürür yol çizgi makinesini dahil etti.

Beyşehir kent merkezinde sıcak asfaltla kaplanan yollarda çizgi uygulamaları ilçe belediyesinin bünyesine kazandırdığı yeni yol çizgi makinesi ile yapılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, şehir merkezinde ana arterlerde bir süre önce başlattıkları sıcak asfalt seferberliğinin devam ettiğini söyledi. İlçe merkezinde ana caddelerde eskiyip yıprandığı için vatandaşlardan gelen talep üzerine sökülen kilitli parke taşlarının yerine sıcak asfaltla kaplama dönemini başlattıklarını vurgulayan Özaltun, asfalt serim faaliyetlerinin ardından yürütülen yol çizgi uygulamalarında ise bundan böyle ilçeye kazandırdıkları kendinden yürür yol çizgi makinesinin kullanılmaya başlandığını söyledi.

Sıcak asfaltla kaplanan yol ve caddelerde düzgün araç parkının sağlanması, seyir halindeki araçların takip edeceği şeridinin belirlenmesine ihtiyaç olduğunu bunun da yol çizgileri ile sağlandığını anlatan Özaltun, "Geçmişte çizgi ihtiyacı için farklı belediyelerden yol çizgi makinesi talebimiz oluyordu. Belediyemize kazandırdığımız yeni yol çizgi makinesiyle artık bu tür taleplere gereksinimimiz kalmayacak. Konya'da 28 taşra ilçesi içerisinde şu anda yol çizgi makinesi olan tek ilçe Belediyesi Beyşehir Belediyesi oldu. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda, hava limanlarında yol çizgi uygulamaları için tasarlanmış olan kendinden yürür bu çizgi makinesi ile artık yollarımızda, caddelerimizde kesik çizgi ve kesiksiz çizgileri çizebilir hale geldik. Bu makine ile cadde ve kavşaklarda çizgi ile yaya geçitleri de oluşturabiliyor, kaldırımları boyama imkanına sahip oluyoruz. Belden kırma özelliği sayesinde yüksek manevra kabiliyetine sahip olan kendinden yürür yol çizgi makinemiz, ilçemizdeki dar ve küçük yollarda da çizgi çalışması yapabilme özelliğine sahip bulunuyor" diye konuştu.

Daha modern bir şehir oluşturmak için uğraş verdiklerini kaydeden Özaltun, bu çalışmaları da Beyşehir Belediyesinin araç filosunu yenileyerek, filoyu daha da güçlendirerek sağladıklarını dile getirdi. Özaltun, "İlklerin öncüsü olan Beyşehir Belediyesi, bundan sonra da ilçede yeni ilkleri yapmaya devam edecek. Bu anlamda, yeni yol çizgi makinemiz de ilçemize hayırlı uğurlu olsun. İlçemizde yürüttüğümüz sıcak asfalt çalışmalarının akabinde bundan böyle yol çizgi uygulamalarında yeni makinemiz mesai yapmaya başlayacak"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.