Beyşehir’de Yıl Sonu Karma Sergisi

Beyşehir’de Yıl Sonu Karma Sergisi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yıl sonu karma sergisi açıldı.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim yılı içerisinde açılan kursların son bulmasının ardından kursiyerlerin el emeği, göz nuru dökerek ortaya çıkardığı eserler, yıl sonu karma sergisinde beğeniye sunuldu. Beyşehir Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen sergi açılış törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Yadımcısı Halim Gümüşel, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yalçın, Beyşehir HEM Müdürü Süleyman Siper, kurum amirleri, eğitimciler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan HEM Müdürü Süleyman Siper, “Tabii ki bizim gerçek yüzümüz bu sergi değil, takdir edersiniz ki, burada sergileyemediğimiz kursları da hayata geçirdik. Bu yıl kurum olarak eğitim döneminde toplamda mesleki ve sosyal kültürel kurslar da dahil olmak üzere 300’ü aşkın kurs açtık, toplam 6 bini aşkın insana da eğitim verdik. HEM bünyesinde faaliyet gösteren KOMEK’i de buna eklediğimizde, yaklaşık ilçemizde 7 bin insana sertifika vermiş bulunuyoruz” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, halk eğitim kurslarının Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam ettiğine dikkati çektiği konuşmasında, “Bitti mi, bitmedi, devam ediyor. O gün başka ihtiyaçlar vardı, bugün başka tür ihtiyaçlar var. Sanayinin, teknolojinin, kültürel gelişimin ortaya çıkıp yeni alanların keşfedilmesiyle eğitim ordusunun ülkenin en kılcal damarlarına ve ruhlara hitap etmeye devam ettiğini bu kurslar sayesinde görüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. İlçe protokolü ve katılımcılar daha sonra sergiyi gezerek, ilgililerden bilgiler aldı. Sergide, katılımcıların en çok ilgisini engel tanımayanlar bölümündeki engelli öğrencilerin hazırladığı eserler gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.