Beyşehir’de yeni nesil yüzmeyi havuzda öğreniyor

Beyşehir’de yeni nesil yüzmeyi havuzda öğreniyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan yüzme havuzunda yaz döneminde yaklaşık 550 çocuğun yüzme eğitim aldığı bildirildi.

Yüzme öğretmeni Mahmut Çay, Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkı'nda bulunan yüzme havuzunda yaz döneminde açılan kurslarda 500'ün üzerinde çocuğa yüzme eğitimi verdiklerini söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük açık doğal yüzme havuzunun hemen yanındaki Vuslat Parkı'nda çocuklar için hizmete sundukları yüzme havuzunda açılan kurslarda yeni neslin yüzme sporunu en iyi şekilde öğrenmenin ayrıcalığını yaşadığını dile getirdi. Yüzme havuzunda verilen eğitimlerle 3 yılda binin üzerinde çocuğun yüzme öğrenmesinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Özaltun, "Yüzme branşında ilçe adına iddialı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Türkiye'nin en büyük açık doğal yüzme havuzu olan bir Beyşehir Gölü'ne sahibiz ama yüzme sporu teknikleriyle yüzme havuzlarında öğreniliyor, burada verilen eğitimlerle başarılı sporcular ortaya çıkarıp bu branşta söz sahibi olabiliyorsunuz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde Beyşehir'deki yüzme havuzu eksikliğini ve ihtiyacını görerek bu işe el attık. Önce çocuklarımız için göl kıyısındaki parkta bir mini yüzme havuzu yaptırdık. Aradan geçen üç yıla baktığımızda "iyi ki bu havuzu yaptırmışız" diyoruz. Çünkü ilçemizde yüzme sporunu bu havuzda öğrenen çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz var artık. Yakında hanımlarımıza özel bir yüzme havuzu daha ilçemizin hizmetine girecek. Konya Büyükşehir Belediyemizin yatırımı olan Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali bünyesinde bir yüzme havuzu inşa ediliyor. Yine, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımı olarak ilçemiz yakında kapalı yarı olimpik bir yüzme havuzuna daha kavuşmuş olacak. Tüm bu yatırımlar hayata geçtiğinde, Beyşehir olarak yüzme branşında da söz sahibi bir ilçe olacağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.