Beyşehir’de Trafikte Tek Yön Uygulaması Kaldırılıyor

Beyşehir’de Trafikte Tek Yön Uygulaması Kaldırılıyor

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde yaklaşık bir aydır uygulanan trafikteki tek yön uygulaması kaldırılıyor.

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde yaklaşık bir aydır uygulanan trafikteki tek yön uygulaması kaldırılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’la makamında bir araya gelen ve esnaftan bu konuda gelen yoğun tepkileri dile getiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe merkezindeki tek yön uygulamasını yeniden masaya yatırdı. Uzun süre yapılan istişare ve müzakerenin ardından alınan kararı Belediye Başkanı Murat Özaltun, kamuoyuna açıkladı.

“DENEME SÜRECİ BİTMEDEN UYGULAMA KALKTI”

Beyşehir şehir merkezinde yaklaşık bir ay önce deneme amaçlı olarak başlattıkları tek yön uygulamasını vatandaşların istememesi halinde kaldırabileceklerini sürekli olarak söylediklerini hatırlatan Özaltun, “Bu konuda esnaflarımızdan ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizden gelen yoğun istekler üzerine uygulamadan vazgeçme kararı aldık. En kısa zamanda uygulamayı ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Beyşehir’in giderek büyüyüp geliştiğini, buna paralel olarak insan ve araç sayısının giderek artan bir noktaya geldiğini anlatan Özaltun, bununla beraber artan problemleri de çözmenin kendilerinin bir görevi olduğunu belirtti. Beyşehir ilçe merkezinde gerek trafik akışını rahatlatmak, gerekse otopark noktasında yaşanan sıkıntıları azaltmak amacıyla tek yön uygulamasına karar verdiklerini anlatan Özaltun, “Bu karar tabii ki tek başına sadece bizim aldığımız bir karar değildi. Ulaşım Koodinasyon Merkezi ile birlikte yaptığımız istişareler sonucu, vatandaşlarımızdan da gelen genel istekler yönünde bu kararı aldık. Kaldırım işgallerinden yakınan vatandaşlarımız aldığımız bu karara destek verdi. Tek yön uygulamasına geçerken aynı zamanda kaldırımlarımızı da genişletmenin niyetindeydik, duba uygulamasını da bu yüzden hayata geçirdik. Uygulamaya başlarken deneme sürecinden geçeceğimizi de ifade etmiştik. Ancak, aradan geçen bir ay içerisinde gerek esnaflarımızı birebir ziyaretlerimizde, gerekse sivil toplum örgütü temsilcilerimizle yaptığımız istişarede bu uygulamadan vazgeçmemiz talep edildi. Bazı esnaflarımız siftah yapamadığından, personel çıkarıp, batma noktasına geldiğini ifade edip tek yön uygulamasının bu sonucu doğurduğu yönünde söylemlerde bulundu. Bunun üzerine oda ve dernek başkanlarımızın içerisinde olduğu sivil toplum örgütü temsilcilerimizle tekrar bir araya gelerek bu kararı aldık. Hep beraber oturup uygulamanın artılarını ve eksilerini konuştuk, masanın üzerine yatırdık. Sonuçta beraberce bu uygulamanın kalkmasına karar verdik. Tek yön uygulamasını en kısa sürede kaldıracağız. Ancak, tek yön uygulaması konusunda gösterdiği hassasiyeti, Belediye olarak kaldırım işgalleri konusunda da esnaflarımızdan bekliyoruz. Kaldırımlarda yürüyecek alan bulamadıklarından şikayet eden vatandaşlarımızın da bu problemini çözmek için esnaflarımızdan ve onların nezdinde bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızdan kaldırım işgallerine son verilmesi konusunda hassasiyet bekliyorum” dedi.

“BİZ DE KALDIRIM İŞGALİNE KARŞIYIZ”

Sivil toplum örgütleri adına konuşan Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ise, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a tek yön uygulaması konusunda gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Yapılan hizmetlerin hepsinin ilçe genelinde yaşayan vatandaşların rahat etmesi ve yaşaması için yapıldığını vurgulayan Gül, otopark ve trafik sorununun çözülmesi için başlanılan uygulamanın Başkan Özaltun’un söylemlerinde hep deneme amaçlı ve geçici bir düzenleme olduğunun dile getirildiğini hatırlatarak, “Biz söylemlerinde hep bunu duymuştuk. Ama geçen bir ay içerisinde sivil toplum kuruluşları olarak bağlı bulunduğumuz oda ve derneklerden üyelerimizden bu konuda ciddi tepkiler aldık. Bu tepkileri sayın başkanımıza ilettiğimizde, ortak bir noktada buluşmamız gerektiğini, eğer insanlara bir faydası olmayacaksa bunun kalkması gerektiğini ifade ettik. O noktada da birleştik. Esnafımız bu konuda inanılmaz tepkiler gösterdi. Kimisi başkanımızın da ifade ettiği gibi, günlük siftah etmeden dükkanını kapattığını, hatta büyük bir alış veriş merkezi aylık 100 lira zarar ettiğini, böyle giderse personel çıkaracağını söyledi. Benzer tepkiler diğer sivil toplum kuruluşuna mensup üyelerimizden de geldi“ diye ifade etti.

Gül, Belediye Başkanı Özaltun’un ifade ettiği kaldırım işgalleri konusunda kendilerinin de aynı fikir ve görüşte olduklarını dile getirerek, “Beyşehir artık modern bir şehir oldu. Yani artık daha önceki yıllarda olduğu gibi köyler ve kasabalarda gördüğümüz kaldırımların işgal edilmesinin bir anlamı yok. Ben buradan esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum; artık siz de buna ayak uydurun ve kendinizi yenileyin. Bakın başkanımız sizin rahatı ve geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor ve başlattığı uygulamadan vazgeçebiliyorsa, sizler de bu tür davranışlardan bundan sonra kaçınmalısınız. Bundan sonra bu tür davranışlar içerisinde bulunup ceza yazılan arkadaşlar bize gelip de bunu konuşmasınlar. Çünkü bu konuda biz her türlü yetkiyi başkanımıza verdik. Kaldırım işgallerini artık kesinlikle istemiyoruz. Bundan sonra daha modern bir Beyşehir istiyoruz. Bundan sonra yarın belki farklı uygulamalar da olabilir. Bizler doğru olan şeyin yanında, başkanımızın arkasındayız. Bundan sonra hep böyle ortak hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.