Beyşehir’de park ve yeşil alanlarda çalışmalar sürüyor

Beyşehir’de park ve yeşil alanlarda çalışmalar sürüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde sayıları hızla artan yeşil alan ve parklar yürütülen çalışmalarla Sonbahar mevsiminde de güzel görüntülere kavuşturuluyor.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geride kalan yaz mevsiminin ardından güz mevsiminde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerdeki yeşil alan ve parklarda bakım budama, yabani ot alımı, çapalama, ilaçlama, gübreleme, temizlik, sulama ve benzeri gibi birçok çalışmaya imza atıyor. Eylül ayının girmesi ile birlikte kurban bayramı öncesinde Beyşehir'in merkez ve taşra mahallelerindeki camilerin bahçelerinin daha güzel ve temiz bir görünüm kazanması için seferber olan ekipler bu çalışmaların sonlandırılmasıyla şimdi de yeşil alan ve parkların daha temiz ve bakımlı bir görünüm kazanması için kolları sıvadı. Bu kapsamda, yeşil alan ve parklarda ekipler Sonbahar mevsimi ile birlikte uzayan yabani otların biçilmesi çalışmalarını yürütüyor. Mahallelerin meydanlarında genel bir mıntıka temizliği de yaparak yol kenarı ve kaldırımlarda bulunan yabani otları bölgeden arındıran ekipler, yeşil alanlardaki uzayan çimleri de keserek alanların görünümünü değiştiriyor.

Kent merkezi ile bağlı dış mahalleleri güzelleştirme adına çalışmalarını yürüten ekipler, Beyşehir'in en büyük ve yoğun ilgi gören parkı olan göl kenarındaki Vuslat Parkı'nda da, çalı grubu süs bitkilerini adeta bir heykeltıraş gibi değişik şekiller vererek budamalarını yapıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi'nin en aktif birimlerinden olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin sorumluluk alanlarında takdire şayan çalışmalar yürüttüklerini, ilçe halkından gelen olumlu tepkilerle bunu çok iyi görebildiklerini belirterek, "Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri, hava durumu ve günün gelişen ve değişen koşullarına göre mesai mevhumu gözetmeden çalışmalarını şekillendirirken sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ağaç dallarından savrularak yerlere dökülen sararan yaprakların temizliğini de gerçekleştirerek Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize destek veriyor. Bu birimdeki ekiplerimizi, hemen hemen her yerde çalışma yürütürken görebilmek mümkün. Başarılı çalışmalarından dolayı ekiplerimizi kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.