Beyşehir’de Kış Ağaçları Yerinden Söktü

Beyşehir’de Kış Ağaçları Yerinden Söktü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, geride kalan ağır kış şartları çok sayıda orman ağacının yerinden sökülerek devrilmesine yol açtı.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Kurucuova Mahallesi, İslibucak mevkisindeki ormanlık alanlarda bu yıl hüküm süren ağır kış şartları ile bölgede esen şiddetli rüzgarlar ormanlık alanda uzunluğu 20-30 metre arasında değişen çok sayıda orman ağacını kökünden sökerek ya da ortasından kırarak devirdiği öğrenildi. Daha çok ince gövde yapısı ile dikkat çeken ağaçların rüzgar ya da kar örtüsünün ağırlığına dayanamayarak yerinden sökülerek devrildiği belirtiliyor.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte bölgede devrik ağaç tespit çalışmalarına başlarken, 5 bine yakın karaçam ağacının bu şekilde devrildiği tahmin ediliyor. Anamas Dağının alt eteklerindeki ormanlık alanlarda beyaz örtü nedeniyle henüz girilemeyen bölgelerin de göz önünde bulundurulduğunda devrik ağaç sayısının tahminlerden daha da fazla olmasının beklendiği belirtildi.

Orman görevlileri tarafından devrilen ağaçlar kesime tabi tutuluyor ve milli ekonomiye kazandırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.