Beyşehir’de kar yığınları kamyonlarla şehir dışında taşınıyor

Beyşehir’de kar yığınları kamyonlarla şehir dışında taşınıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kent merkezindeki karla mücadele ekiplerinin ulaşıma açtığı yollarda kaldırım kenarlarına biriken kar yığınları doldurulduğu kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kar temizleme ekiplerinin kar yağışı sonrasında şehir merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı dış mahallelerde de yolları ulaşıma açık tutabilmek için günlerdir yürüttüğü çalışmalarla seferber olduğunu söyledi.

Kar temizleme ekiplerinin şehir merkezinde yolları ulaşıma açarken iş makinelerinin kaldırım kenarlarına yığdığı karların da kamyonlara nakledilerek şehir dışına nakledildiğini vurgulayan Başkan Özaltun, "Ekiplerimiz bir yandan kent merkezi ve mahallelerdeki ana cadde ve sokakları temizleyip kardan arındırmak için seferber olurken, diğer yandan da biriken kar yığınlarını kamyonlarla kent dışına taşıyor. Yükleyici ve kepçelerle kamyonların kasasına doldurulan kar yığınları şehir merkezinin dışına ya da halen su akışı olmayan Çarşamba kanalına boşaltılıyor. Şu an ekiplerimiz, gece gündüz demeden şehrin her noktasındaki kar yığınlarını temizleme çalışmasını sürdürüyor" dedi.

Yurt genelinde etkili olan son yağışların Beyşehir'e de bereketini getirdiğini dile getiren Özaltun, özellikle kuraklık nedeniyle suları çekilen Beyşehir Gölü'ne son yağışların olumlu etkiler yapacağını umduklarını, yağış bekleyen çiftçilerin de karla birlikte büyük sevinç yaşadığını gözlediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.