Beyşehir’de Esma-ül Hüsna Yarışması

Beyşehir’de Esma-ül Hüsna Yarışması

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında gerçekleştirilen Esma-ül Hüsna’yı ezbere en güzel okuma yarışmasında ilk 3 dereceye girenler bisikletle ödüllendirildi.

Konya’nın Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Esentepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camisi’nde düzenlenen yaz dönemi Kur’an-ı Kerim Kursu tamamlandı. Kursun tamamlanması sonrasında cami bahçesinde düzenlenen programda Esma-ül Hüsna’yı ezbere okuma yarışması düzenlendi. Programa AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Esentepe Mahallesi Muhtarı Faruk Koçer, Beyşehir İlçe Müftülüğü Vaizi Kazım Gür, vatandaşlar ve kursiyerler de katıldı. Programda ailelere seslenen İlçe Müftülüğü Vaizi Kazım Gür, “Eğer çocuklarımıza Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı sevdiği kadar İslam’ı sevdirirsek, bu din yerlerde sürünmeyecek, havalarda uçacaktır” dedi.

Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun da, “Artık dinini ve geleceğini, büyüklerini bilen öyle bir nesil yetişiyor ki, hiçbir güç Türkiye’nin önünü, İslam aleminin önünü kesemeyecektir. Böyle bir gençlik geliyor, Allah’ın izniyle” dedi. Özaltun, gördüğü ortam karşısında duygulandığını belirterek, “Bunun sebebi ise, 15 sene öncesine döndüğümüz zaman okullarımızda başörtüsü olsun, Kur’an-ı Kerim olsun bunu yapabiliyor muyduk bu şekilde bir eğitim? Başörtüsüyle okullara girebiliyor muyduk? Var mıydı böyle bir imkan? 15 sene sonra şükürler olsun ki, hem okullarımızda, hem cami meydanlarımızda alenen, göz göre göre birilerinin gözüne sokarcasına, çocuklarımıza dini eğitimlerini gönül rahatlığıyla verebiliyoruz. Elhamdülillah, İslam’ın emrettiği şekilde çocuklarımıza dini eğitimlerini veriyoruz” dedi. Özaltun, konuşmasının ardından yarışmaya katılan tüm öğrencileri Beyşehir Belediyesi olarak ücretsiz olarak göl üzerinde tekne turu ile ödüllendireceklerini de söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, “Kur’an-ı Kerim bizim kutsal ve yüce kitabımız. Onu öğrenmeleri, çocuklarımız için çok önemli. Bunu zevkle yapmaları çok önemli. İşte bu programlar da bunu sağlıyor. Ben bu organizasyonu yapan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum” dedi.

Programda kurs gören öğrenciler Kur’an-ı Kerim’den sureler okurken, ilahiler ve naatlar seslendirdi. Daha sonra gerçekleştirilen Esma-ül Hüsna’yı Ezbere Okuma Yarışması’nda, 8 öğrenci dereceye girip bisiklet ödülünü kazanabilmek için jüri üyesi din görevlilerinin önünde ter döktü. Yarışma sonunda öğrencilere kazandığı bisiklet ödülleri AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve İlçe Müftülüğü Vaizi Kazım Gür tarafından verildi.

Aynı zamanda Esentepe Kız ve Erkek Kur’an Kursu’ndan 22’si kız, 25’i erkek toplam 47 talebenin mezun olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.