Beyşehir’de bir liseye doğalgaz tesisatçılığı bölümü açıldı

Beyşehir’de bir liseye doğalgaz tesisatçılığı bölümü açıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesine, doğalgaz geleceğinin müjdelenmesinin ardından bir lisede doğalgaz tesisatçılığı bölümü açıldı.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde doğalgaz tesisatçılığı bölümü açıldığını bildirdi. Öğrenci almaya başlayacak bölümün Beyşehir için büyük önem arz ettiğini belirten Konuk, "Adı geçen lisemiz bünyesinde açılan tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında, sıhhi tesisat, ısıtma ve doğalgaz bina içi tesisatı, ev ve ticari tip soğutucular, soğuk oda ve depolar, frigorifik araç ve araç klimaları, ev tipi klima cihazları ile iklimlendirme sistemlerinin montajı, devreye alınması, arıza ve bakım işleri ile ilgili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri yürütülecek. Gaz ve tesisat sektöründe, ülkemizde doğalgazın hızla yayılmasından dolayı büyük oranda istihdam açığı oluşmaktadır. Ayrıca gaz yakan cihazların imalatını yapan firmaların hızla kendilerini yenilemeleri ve teknolojinin gereklerine göre cihazlarını geliştirmeleri bu dalda büyük oranda servis elemanı ihtiyacını oluşturmaktadır. Beyşehir'e bu yıl sonuna kadar doğalgaz getirileceğinin müjdesinin verilmesiyle ilçemizde doğalgaz tesisatçılığında istihdam ihtiyacı olacağını öngörerek, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, daha önceden yaptığımız çalışmalara binaen bu alanı ilçemize kazandırdık. Bu sektördeki mesleklerde iş bulma olanakları oldukça fazladır. Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında eğitim alan bireyler, bu meslekle ilgili faaliyet gösteren bir şirkette çalışabilir, mezun olurken işyeri açma belgesi alarak teknisyen ünvanı ile mezun olması onlara iş kapılarını sonuna kadar açabilmektedir" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Konuk'a Beyşehir'e kazandırılan ilgili alan dolayısıyla teşekkür etti. Başkan Özaltun, doğalgazın herkesin hayali olduğunu ve artık verilen müjdenin ardından hayal olmaktan çıktığını da dile getirerek, "İlçemiz halkı ve bizler, sabırsızlıkla doğalgazın ilçemize gelmesini ve kullanmaya başlamayı bekliyoruz. Bu anlamda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bir okulumuzda doğalgaz tesisatçılığına yönelik bir bölümün açılmasını çok önemsiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.