Beyşehir'de "Bilişim Çağında Hayırlı Evlat Yetiştirmek" konferansı

Beyşehir'de "Bilişim Çağında Hayırlı Evlat Yetiştirmek" konferansı

Beyşehir ilçesinde, "Bilişim Çağında Hayırlı Evlat Yetiştirmek" konulu konferans düzenlendi.

Eğitimci yazar Nurten Ceceli Alkan, Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Alkan, konferanstaki sunumunda ebeveynlere bilişim çağında hayırlı evlat yetiştirmenin püf noktalarını anlattı.

Bu çağda çocuk yetiştirmenin ve iyi bir anne baba olmanın önemine değinen Alkan, "Günümüzde çocukların hayatında televizyon ve internet kadar yer alamıyorsak onları televizyon, sinema ve dizi filmler, internet ve müzikler yetiştiriyordur." diye konuştu.

Alkan, şunları söyledi:

"Bizim evimize televizyon, ben 13 yaşındayken girdi. 40 yıldır televizyonun olduğu bir dünyada yaşıyorum. Bilgisayarın adını ‘bilgisavar’ koysaydık daha yerinde bir isim olurdu. Çünkü bilgisayar kullanmayı bilmeyen anne babalar, çocuklarının bilgisayarda ders çalıştıklarını sanıyor. Bilmiyorlar ki akşama kadar oyun oynadıklarını. Zamanımızın en önemli aktörlerinden biri internet. Çocuklarınızın hangi internet sitelerine girdiğini takip etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Annelerimiz ise Allah’ın en büyük emaneti olan çocuklarını bilişim çağında gelebilecek tehlikelerden çok iyi korumalı, aksi halde hüsrana uğrayabilirler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.