Beyşehir’de asker adayları dualarla asker ocağına gönderildi

Beyşehir’de asker adayları dualarla asker ocağına gönderildi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezi ve dış mahallelerde vatani görev nedeniyle kışlaya uğurlanacak asker adayları ve aileleriyle bir araya geldi.

Beyşehir ilçesinde, vatani görevini yapacak asker adayı 9 genç için Doğanbey Mahallesinde "asker uğurlama gecesi" tertip edildi. Bir düğün salonunda düzenlenen gecede konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düğüne gider gibi askere giden gençleri dünyanın bir başka ülkesinde görmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Türk Milleti olarak vatan ve bayrak uğruna gerekirse şehadet şerbetini içmeye hazır olduklarını konuşmasında vurgulayan Özaltun, kendisinin de geçtiğimiz hafta içerisinde Beyşehir Askerlik Şubesi'ne Beyşehirli şehit yakını ve gazilerle birlikte müracaat ederek görev verildiği takdirde Afrin'de yapılan operasyona er olarak gitmeyi taahhüt ettiğini hatırlattı. Konu vatan olunca her Türk genci gibi 7'den 77'ye her Türk evladının cepheye de, Afrin'deki harekata da katılmaya hazır olduğunu vurgulayan Özaltun, "Yeter ki bizlere görev verilsin" diye konuştu.

Doğanbey Mahallesinden olduğu gibi Beyşehir'in her köşesinden şu anda vatani görevini yapmak üzere çok sayıda gencin hazır asker olduğunu belirten Özaltun, "Ben Doğanbey Mahallemizde bu güzelim salonu dolduran tüm hemşehrilerimizin huzurunda bu genç kardeşlerimizi yetiştiren anne ve babalarımızın ellerinden öpüyorum. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. İnşallah bu genç kardeşlerimizi ve tüm askerlerimizin hepsini Cenab-ı Hak korusun, onların burnunu dahi kanatmasın inşallah diyorum. Sağ salim gitsinler, gelsinler. Allah'ım bizleri de vatansız bırakmasın. Ezanları minarelerimizden susturtmasın, birlik beraberliğimizi bozdurtmasın. Bozdurtmak isteyen şer odaklarına ise inşallah Allah'ım fırsat vermesin diyorum" dedi.

Başkan Özaltun, konuşmasının ardından asker adayı 9 gence içerisinde Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve cüzdan bulunan birer hediye paketi verdi. Ardından İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından yapılan duaya Başkan Özaltun, asker adayı gençler ve aileleri de eşlik etti. Programın eğlence bölümünde ise asker adayı gençler ile aileleri çalan orkestra eşliğinde unutulmaz anlar yaşadı. Belediye Başkanı Özaltun da, ailelerden gelen isteği geri çevirmeyerek asker adayı gençlerle bir süre birlikte oynadı. Asker adayı gençler, okunan asker türküleri eşliğinde ellerine yakılan kınalarla kışlaya uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.