Beyşehir’de Ağaçlar Budanıyor

Beyşehir’de Ağaçlar Budanıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yollara doğru dallarını uzatarak ulaşımda görüşü engelleyen ağaçlar belediye ekipleri tarafından budanmaya başlandı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev alan ekipler, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı mahallelere ulaşımı sağlayan yollarda, bahçelerden ya da dikildiği noktadan dalları ve yaprakları vasıtasıyla yola doğru uzanarak ulaşımda sürücülerin görüşüne mani olan ağaçların dallarını buduyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Beyşehir’in ilçe merkezi de dahil 67 mahallesi olduğunu hatırlatan Özaltun, bu mahallelere ulaşımı sağlayan yol güzergahlarında ve yerleşim merkezlerinde yollara uzanarak trafikte seyir halinde olan sürücülerin görüşüne mani olan ağaç dal ve yapraklarının muhtemel bir trafik kazası yaşanmaması için budanmasına başlandığını söyledi.

Sürücülerden ve vatandaşlardan bu yönde gelen talepler üzerine harekete geçtiklerini aktaran Başkan Özaltun, “Özellikle taşra mahallelerine ulaşımı sağlayan yollarda, yol sınırına dikilmiş bazı ağaçlar yer alıyor. Bu sınıra dikili ağaçların zamanla gövdeleri büyüyüp, dal ve yapraklarının etrafına doğru uzaması gerçekleşmiş. İşte bu ağaçların yola doğru uzanan kısımlarında ekiplerimiz bir çalışma başlattı. Dalların budama çalışmaları yapılarak yollarda seyir halinde olan araç sürücülerinin görüş mesafesinin yeniden açılması için başlatılan bu çalışma ile yaşanabilecek muhtemel trafik kazalarının da önüne geçmeye çalışıyoruz. Özellikle virajlı kesimlerde, böyle bir risk teşkil eden noktalarda bu çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Belediyemiz bünyesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler böyle bir çalışma sergilerken, bazı vatandaşlarımız tarafından ağaçların kesildiği yönünde, ‘yazıktır, günahtır ağaçtır, kesmeyin’ diye birtakım serzenişlerin olduğu, sıkıntı yaratabildiği duyumlarını aldık. Bu konuda, özellikle ağaç kesmediğimizi, sadece ihtiyaç olan noktalarda, ağaçların sınırdan yollara uzanarak görüş mesafesini kapattığı yerlerde dal budaması yapmış olduğumuzu belirtmek istiyorum. Özellikle tam yol sınırına dikilen ve zamanla büyüyerek dalları yollara uzanan kesimlerde bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu uzayan dallar, kaldırım üzerinde ya da yol kenarlarında yürüyen yayalar için de sıkıntı oluşturabiliyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, görevliler bu tür bir çalışma yapmak üzere adreslere geldiğinde, kendilerine yardımcı olunması ve anlayış gösterilmesidir. Biz ağaçları kökünden kesmiyoruz, sadece yolun trafiğe kapatan kısımlarının budanmasını istiyoruz. Bu çalışmaya karşı olan vatandaşlarımız da yola sarkan dallar nedeniyle kendileri de böyle bir kaza tehlikesi yaşayabilir. Belediye olarak ağaçlandırma çalışmalarına verdiğimiz önem ortada ve ihtiyaç olan alanlarda bu çalışmaları zaten rutin olarak sürekli yapıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.