Beyşehir’de 500 fidan toprakla buluşturuldu

Beyşehir’de 500 fidan toprakla buluşturuldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, düzenlenen ağaçlandırma etkinliği kapsamında 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün önderliğinde, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği ve Beyşehir Beşiktaşlılar Derneği'nin organizasyonu ile ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ağaç dikmenin önemine vurgu yaparak, "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin" Hadis-i Şerifine dikkat çekti.

Kaymakam Şahiner, herkesin fidan dikme konusunda evi, bahçesi dikebileceği uygun alanı, neresi varsa bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "Memleketimizin de buna ihtiyacı var. Bu konuda, orman teşkilatımız ciddi anlamda çalışıyor ama sadece bir kurumun çalışmasıyla değil tüm kurumların, herkesin bu konuda seferber olmasıyla daha zengin bir yeşil örtüye sahip bir ilçe ve ülke oluşturabiliriz. Beyşehirimiz orman varlığı yönünden hayli zengin ama bu yine de yeterli değil. Çünkü, Avrupa ülkelerine baktığınızda orada yaşayan insanlar yeşil örtüye müthiş saygı gösteriyorlar. Bir fidanı yaşatmak için bir insan kadar değer veriyorlar. Bu anlamda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu organizasyonu yapan derneklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, fabrikaların yüksekliği Beyşehir Organize Sanayi Bölgesinin çevresindeki kırsal alanı yeşil örtüye kavuşturmak için muhtarlar olarak da seferber olduklarını ifade ederek, "İlçemizin 67 mahalle muhtarlığı var. Bu anlamda, burada 67 mahalleyi temsilen 67 fidanı hep beraber toprakla buluşturduk" diye konuştu.

Beyşehir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ali Telli ise, kendilerine bu imkanın sağlanmasından ve katılımlarından dolayı tüm ilgililere teşekkür ederek, "Organize Sanayimizde güzide bir hatıra ormanı oluşturmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Burada sadece fidanı dikmek değil, yaşatabilmek canlı tutmak adına da çalışacağız. Dernek olarak buranın güzelleştirilmesinin sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutlu Korkmaz da, sivil toplum kuruluşlarından gelen teklif üzerine ağaçlandırma etkinliği için yer gösterip bu alanda 500 fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayarak, "Geçen yıl da bu bölgede 3 bin orman fidanı dikmiştik. Organize sanayimizde ağaçlandırma çalışmalarımız yine devam edecek. Buradan diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da seslenmek istiyorum, Nisan ayı ağaç dikmek için en ideal zaman, bu anlamda kapımız fidan dikme konusunda onlara ve herkese açıktır" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, alanda orman fidanlarını toprakla buluştururken, ardından can suyu verdi. Etkinliğe, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.