Beyşehir’de 368 öğrenci üniversiteli oldu

Beyşehir’de 368 öğrenci üniversiteli oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, merakla beklenen üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 368 adayın üniversiteli olduğu belirtildi.

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada, Beyşehir’de 193 adayın lisans, 175 adayın ise ön lisans programlarına yerleştiğini söyledi. Beyşehir’de en fazla adayın yerleştiği lisans programının eğitim fakülteleri olduğunu belirten Konuk, “65 öğrencimiz çeşitli üniversitelerin eğitim fakültelerine yerleşti. Mühendislik fakülteleri ise öğrenci adaylarımızın en fazla yerleştiği diğer fakültelerden oldu” dedi.
Konuk, Beyşehir’den 4 öğrencinin tıp, 14 öğrencinin ise hukuk fakültelerine yerleştiğini belirterek, lisans ve ön lisans programlarına yerleşen adaylarla ilgili şu istatistiki rakamları verdi: Tıp 4, Hukuk 14, diş hekimliği 1, eczacılık 2, mühendislik 24, mimarlık 3, eğitim 65, iktisadi idari bilimler 22, 4 yıllık hemşirelik 19, psikolojik danışmanlık ve rehberlik 7, ilahiyat 13, fizyoterapist 5, diğer 4 yıllık fakülteler 14. 2 yıllık meslek yüksekokulları 175.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.