Beyşehir’de 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

Beyşehir’de 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında başlatılan “Bir kan, bir can” projesi, Konya’nın Beyşehir ilçesinde de uygulamaya geçirildi.

Proje kapsamında Ağılönü Mahallesi'nde 3 bin sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Beyşehir Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programda bölgedeki dağlık alana getirilen orman fidanları ilçe protokolü tarafından önceden hazırlanan çukurlara dikildi. Jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları ile öğrenciler de dikim çalışmalarına katılarak projeye destek verdi.
Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, fidan dikim töreninde projeyle ilgili bilgi verdi. 17 Nisan 2014’te sözleşme imzalanarak ülke genelinde başlayan projenin 5 yıl boyunca geçerli olacağını anımsatan Arık, proje çerçevesinde Türkiye genelinde 15 milyon orman fidanının toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Proje kapsamında Türk Kızılayı’nın her sene Ekim ayı içerisinde kan bağışında bulunan vatandaşların sayısını orman teşkilatlarına bildirdiğini belirten Arık, “Biz de onların adına burada her bir kan bağışçısı için fidan dikimi yapıyoruz. Sorumluluk sahamız içerisinde bu kapsamda 3 bin kan bağışında bulunan vatandaşımız var onların adına 3 bin fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

Türk Kızılayı Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer de, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Orman teşkilatımız bu işi planladı, biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Katılımlarıyla bizlere onur veren ilçe protokolümüz ile herkese teşekkür ediyorum. Nice ağaçların Türkiye’mizin her yerinde büyümesini diliyorum” diye konuştu.

"BEYŞEHİR YEŞİL ZENGİNİ AMA YETMEZ"

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, ağaç dikmenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Günümüzde kaybolan yeşil dokuyu artırabilmek için toplumun her kesimiyle birlikte büyük bir seferberlik başlatıldığını vurgulayan Başkan Özaltun, Beyşehir’de ise yeşil doku yönünden hayli zengin bir potansiyel olduğundan söz etti. Bunun yeterli olmayacağını dile getiren Özaltun, “Ben bu tür programlara bizzat katılmaya büyük özen gösteriyorum. Çünkü artık geleceğimizi karartmak istemiyoruz. Oksijeni, temiz havası ve yeşili bol bir şehirde yaşıyoruz ama ben daha fazla ağaç dikmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda bölgemizde biraz daha mesafe almamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“İÇERİĞİ ÇOK ZENGİN BİR PROJE”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, bir araya geldikleri alanda çok önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Biliyorsunuz insanlar yaşama tutunabilmek için zaman zaman kan ihtiyacı duyuyor, bir kısım vatandaşımız da onların yaşamasına vesile olmak için kanlarını veriyorlar. İşte Kızılay ile Orman İşletme Müdürlüğü bu kan bağışçılarımıza bir minnet, teşekkür belirtisi olarak ‘madem siz insanlarımızı yaşatmak için seferber oluyorsunuz, kanınızdan veriyorsunuz, bizde sizin bu yaptığınızı dağlara taşlara kazıyacağız, sizin adınıza ağaç dikeceğiz’ şeklinde bir mutabakata varıyorlar ve bu projeyi gerçekleştiriyorlar. Hakikaten içeriği çok zengin bir proje, gerek kan bağışını teşvik etmek, ağaç kültürünü ve sevgisini geliştirmek için güzel bir proje. Dolayısıyla bu projeyi burada gerçekleştirdik. Farkındalık, ağaç sevgisi, genciyle yaşlısıyla insanların tamamına ağaç sevgisi aşılamak amacındayız. Bu projenin burada başarılı olduğunu görüyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞÇILARINA TEŞEKKÜR BELGESİ

Konuşmaların ardından programa katılan bazı kan bağışçısı vatandaşlara ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür belgesi ilçe protokolü tarafından verildi. Katılımcılara ve öğrencilere ayrıca orman teşkilatı ve yeşili konu alan broşürler dağıtıldı. Ağaç sevgisini konu alan pankart ve afişlerin açıldığı alanda katılımcılar, yapılan duaların ardından sedir fidanlarını dikti. Programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yaşar Akdeniz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Orman İşletmesi Müdürü Şambaz Arık, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Kızılay Şubesi Başkanı Nurettin Koçer, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, orman teşkilatı mensupları ve bir grup öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.