Beyşehir KOMEK’te 26 ayrı branşta mesleki eğitim verilecek

Beyşehir KOMEK’te 26 ayrı branşta mesleki eğitim verilecek

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)'nda sonbahar döneminin gelmesiyle birlikte yeni eğitim döneminde 26 ayrı branşta mesleki eğitim verileceğini söyledi.

KOMEK'ten yeni dönemde istifade etmek için kayıt başvurularının başladığını hatırlatan Başkan Özaltun, "Kayıtlar ilçemizde KOMEK'in Beyşehir Kurs Merkezi'ne 19-30 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek" dedi.

Beyşehir'de KOMEK tarafından yeni dönemde birçok branşta mesleki eğitim kursları verileceğini ifade eden Özaltun, "Beyşehir'de KOMEK Kurs Merkezi tarafından bu yıl ahşap boyama, Almanca, Arapça A1, Arapça A2, bağlama, bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli muhasebe, diksiyon, ebru, evde çocuk bakımı, F klavye, fotoğrafçılık, gitar, hasta kabul işlemleri, iğne oyası, İngilizce A1, işaret dili, giyim, Kur'an-ı Kerim Elif-Ba okuma, Kur'an-ı Kerim Tecvidli Okuma, Mis Sabun yapımı, ön muhasebe, kırkyama, şiş örgü, takı tasarım (özel eğitim sınıfı), takı tasarımı olmak üzere 26 ayrı branşta ücretsiz olarak mesleki eğitimler verilecek. İlçemizde hayata geçirilen bu kurslardan son 19 aylık süreçte 2 bin 400 kursiyerimiz sertifika alarak meslek sahibi oldu. Ayrıca, Konya il genelinde açılan KOMEK kurslarının ilçemize de farklı yönlerden katkıları oldu. KOMEK kursu gören kursiyerler, ilçemize düzenlenen kültür gezisi programlarına katılarak yöremizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu yıl özellikle yaz döneminde KOMEK'in düzenlemiş olduğu Beyşehir kültür gezilerine büyük bir ilginin olduğuna tanıklık ettik. Beyşehir'e bu yıl Konya merkez ve taşra ilçelerinden 8-16 yaş aralığındaki 10 bin 652 çocuğumuzun bu kültür turları kapsamında geldiğini öğrendik. Bu, durum Beyşehir'in yaz dönemi hareketliliği ve canlılığının da artışına da önemli katkılar sundu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.