Beyşehir Gölü'ne mektup bıraktılar

Beyşehir Gölü'ne mektup bıraktılar

Avrupa Birliği (AB) Comenius Projesi kapsamında Beyşehir'e gelen 7 ülkeden yabancı öğrenciler, geleceğe yazdıkları mektupları göl sularına bıraktı.

Türkiye’den proje ortakları Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin daveti üzerine Polonya, Litvanya, İngiltere, Hollanda, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan, öğretmenleri nezaretinde gelen öğrenciler, “Geleceğe mektup” projesine katkı sunarak, yazdıkları mektupları sızdırmaz bir kabın içerisinde gezinti yatı üzerinden Beyşehir Gölü’ne bıraktı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları projeye yabancı öğrencilerin de katıldığını belirterek, "Amacımız, Beyşehir Gölü ve ilçemizin güzelliklerini yabancı ülkelere tanıtmaktır" dedi.

Mektuplardan 3'ünün göle bırakılmadan önce okunduğunu anlatan Özaltun, öğrencilerin mektuplarında daha temiz bir çevre ve savaşsız bir dünya istediklerini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise AB Comenius Projesi kapsamında 18 öğretmen ile 15 öğrencinin Beyşehir’de çeşitli aktivitelere katıldıklarını dile getirdi. Öğrencilerin evlerde misafir edildiklerini aktaran Konuk, "Okul gezisi oldu, tarihi mekanlarımızı ziyaret ettiler, göl ve adalara gezi düzenledik. Bundan sonra sırada Konya ve Nevşehir gezisi var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.