Beyşehir Gölü’nde Jetboat Heyecanı

Beyşehir Gölü’nde Jetboat Heyecanı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde adrenalin tutkunları bundan böyle göl üzerinde jetboat heyecanı yaşayacak.

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan, kaptanıyla birlikte 11 kişi kapasiteli jetboat Beyşehir Gölü sularına indirilerek test sürüşünden geçti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehirlilerin bugüne kadar kendilerine en büyük serzenişinin gölden su sporları aktivitesi yönünden yeterince yararlanamadıkları şeklinde olduğunu belirterek, “Bunun üzerine çeşitli arayışlara girdik, araştırmalar yaptık. Türkiye’de üretilmeye başlayan jetboatlardan birinin alımını gerçekleştirerek Beyşehir Gölü sularıyla buluşturduk” dedi.

Jetboatla birlikte göl üzerindeki su sporu aktivitelerinin daha da zenginleşeceğine vurgu yapan Özaltun, “Türkiye’de yapılan ve 11 kişilik bir jetski olan jetboatun göl üzerinde extreme yaşamak isteyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşacağını umuyoruz. İlçemize dışarıdan gelen misafirlerimize göl üzerinde farklı bir adrenalin yaşatma adına, Beyşehir Gölü adalarını görme adına ve daha süratli bir seyir ve gezi adına bir jetboatı ilçemizle buluşturduk” diye konuştu.

10 santim suyun üzerinde ilerleyebilen jetboata binerek test ettiklerini de dile getiren Özaltun, Beyşehir’de yine ilklerden birini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Su üzerinde adrenalin yaşamak istiyorsanız göl üzerinde bu bota mutlaka binmelisiniz. Çünkü, 70-80 kilometre hızla giderken 360 derece birden dönüyorsunuz. Göl ne kadar dalgalı olursa olsun, ne kadar hızlı giderseniz gidin, ne kadar hızlı hareket ederseniz edin bu bot devrilmiyor. Ve bazı ani hareketlerde gölün tatlı suları yüzünüze doğru geliyor. Bu da su üzerinde tatlı anı ve hatıralar kalmasını sağlıyor. Kısa sürede yüksek sürate çıkabiliyor, spin atarak olduğu yerde 360 dere manevra yapabilme kabiliyetine sahip bot, yapılan ani duruşlarda ön kısmı tamamen suyun içerisine batıyor. Aracın bu şekildeki ani manevraları sebebiyle yüksek adrenalin keyfi yaşamak isteyenler inşallah artık ilçemizde buluşacak. Beyşehir’imizin ziyaretçilerine artık ilçemize geldiğinde mutlaka günün batışını ve doğal güzelliklerini görmeleri yanında, bu bota mutlaka binmelerini de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Jetboat kaptanı ve Türkiye’deki imalatçısı Birkay Dinçer de, 16-17 yıldır tekne kaptanı olduğunu dile getirerek, 2004 yılında ilk kez Türkiye’de bu tekneyi kullandıktan sonra yerli üretim olarak imalatını yapmaya da karar verdiğini söyledi. Jetboatla sahillerde tatilcilerin su sporu aktivitesi olarak farklı atraksyonlar yaşadığını da dile getiren Dinçer, “Göllerde olması da daha güzel, bu Yeni Zelanda, Avusturalya’da da böyle. İnsanlar normal kıyafetiyle geliyor, yağmurluğunu giyiyor, 15 dakika keyfini alıyor iniyor çıkıyor. Bu kadar. İlla buna binmek için Antalya’ya, Ege’ye ya da dünyanın bir ucuna gitmenize gerek kalmadı. Bununla beraber 15 dakikada aile tipi jet ski diyelim biz buna. Çünkü bir jet skiye binmek için bir hazırlık yapmanız lazım, kıyafetiniz olması lazım. Biraz bir eğitiminiz olması gerekiyor. Belki çocuğunuzla hızlı, tam gaz gidemeyeceksiniz, anneniz babanızla hızlı gidemeyeceksiniz. Ama burada 10 kişi, iki aile, üç aile, bir aile hiç fark etmez 10 kişi maksimum yolcuyla bir de kaptanla 15 dakika boyunca yüzde 100 emniyetli ve eğlenceli bir şekilde su sporları aktivitenizi tamamlayabiliyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.