Beyşehir Gölü kuruyor!

Beyşehir Gölü kuruyor!

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Beyşehir Gölündeki tehlikeyi yeniden gündeme taşıdı. Yokuş, “Beyşehir Gölü, son 20 yılda tam 112 kilometre küçülmüştür” dedi

Yokuş, “Beyşehir Gölü'nü besleyen ırmak ve derelerin üzerine göletler yapılmış, göl sığlaştırılmıştır. Gölün etrafındaki tüm yerleşim birimleri kirli sularla gölü beslemektedir. Ne yazık ki bu sıkıntı Konya'mızın her yerinde vardır. Bin köy ve kasabası olan, Türkiye'nin en büyük vilayeti olan Konya'mızın köy ve kasabalarında, hatta 3 tane ilçemizde arıtma tesisi yoktur, kanalizasyonları, maalesef, dere ırmak, göl ve göletlere akmaktadır” şeklinde konuştu.

YÜZYILDA BİR OLUŞAN GÖLLERİMİZ KURUYOR

Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya'mızda bugüne kadar gerekli tedbirler alınmadığı için ne yazık ki birçok gölümüz kurumuştur. Kuruyan göllerimizi sıralayacak olursak; Meke Gölü, Akşehir Gölü, Ereğli Sazlıkları, Çumra Sazlıkları, Hotamış Sazlığı, Uyuz Gölü, Suğla Gölü ve Ilgın Çavuşçu Gölü kurumuştur. Geçtiğimiz günlerde hatırlayacağınız üzere, Türkiye'nin gündeminde on iki bin yılda oluşmasından bahsedilen Dipsiz Göl'ün kuruması yer almıştı. Bilim adamları diyorlar ki: "Kuruyan bir gölün tekrar eski hâline gelebilmesi için yüz yıl geçmesi lazım ki içinde tekrar canlı oluşabilsin yani bitki ve diğer canlılar oluşabilsin. Sayın Çevre Bakanımız 25 Şubat 2019'da Beyşehir'e mahalli seçim öncesinde, bir açılış töreni için geldiğinde, 'Ben Çevre ve Şehircilik Bakanıyım, Konyalıyım, dolayısıyla Beyşehir Gölü kirli olamaz. Bakan yardımcımıza talimatımızı verdik. Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ve Beyşehir Belediyesi Başkanımızla iş birliği içerisinde temizleme çalışmalarını başlatıyoruz' şeklinde açıklama yapmıştı. Bu sözünden sonra tam dokuz ay geçti fakat hâlâ gölümüzün temizlenmesiyle alakalı hiçbir çalışma yapılmadı. Ne yazık ki suya yazılan yazılar gibi yazıldı gidildi. Hükümet, Beyşehir Gölüne karşı tedbir almadı.”

HABER MERKEZİ

12-2-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum