Beyşehir Gölü kıyılarında sular çekildi

Beyşehir Gölü kıyılarında sular çekildi

Trkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün bu yıl kurak geçen mevsimlerin ardından kıyılarında sular çekildi. Karada kalan bazı balıkçı tekneleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan kuraklık ve yağışsız aylar nedeniyle gölün su seviyesi yönünden zor günler yaşadığını belirtti.

Türkiye'nin tahıl ambarı olan Konya Ovası'nın ve ilçenin içme suyu ihtiyacını da karşılayan gölün kıyılarında su seviyesinin düşmesinden kaynaklı çekilmeler görüldüğüne işaret eden Tan, şunları kaydetti:

"Bu yıl Türkiye olarak çok kurak bir yıl yaşıyoruz. Geride kalan kış döneminde birçok yer gibi Beyşehir de çok fazla kar yağışı almadı. Kuraklığa bağlı olarak tarımsal alanlarda artan su ihtiyacını karşılayan gölümüzde su seviyesi gözle görülür ölçüde düştü. Bunun sonunda göl kıyılarında onlarca metre çekilmeler yaşandı. Kıyılarda suların çekilmesi ile birlikte yer yer balçık ve bataklığı andıran görüntüler oluşmaya başladı. Soğla kesiminde suların çekilmesiyle yer yer küçük gölcükler oluştu. Temennimiz, gölümüzün eski günlerine bir an önce geri dönmesi. Bunun için bu yıl Allah'tan bol yağış vermesi için dua ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.