Beyşehir Devlet Hastanesi yenileniyor

Beyşehir Devlet Hastanesi yenileniyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan 132 yataklı Devlet Hastanesi yenileniyor.


Beyşehir Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, hastanede çeşitli ünitelerde bulunan 49’u yetişkin, 15’i çocuk olmak üzere toplam 64 yatak ve karyolası, ortopedik yatak ve kumanda ile hareket ettirilebilen motorlu karyola sistemleri ile değiştirildi. Yatak ve yenilenen karyola sistemlerinin 160 bin liraya mal olduğu bildirilirken, 132 yataklı hastanedeki diğer yatak ve karyola sistemlerinin de süreç içerisinde aynı sisteme sahip yatak ve karyolalarla değiştirileceği aktarıldı. Yeni yatak ve karyolalar sayesinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının, kumanda sistemi ile motorlu karyolaları çalıştırarak istediği konumda ayarlarını kendilerinin yapabileceği belirtildi.
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastalara daha konforlu hizmet sunulması kapsamında yenilikler devam ederken, bu çalışmalar çerçevesinde hasta refakatçi koltuklarının, jinekolojik muayene masaları ve yeni doğan bebek kondularının da yenilenerek değiştirildiği kaydedildi.

HASTANEDE 7 AYDA 12 BİN 490 AMELİYAT
Öte yandan, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde bu yılın ilk 7 aylık döneminde toplam 12 bin 490 ameliyatın gerçekleştirildiği, 426 doğumun olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, söz konusu dönemde hastane, acil servis ve diş polikliniklerinden istifade eden hasta istatistikleri hakkında da bilgiler verildi. Aynı dönemde, hastaneden 226 bin 855 kişinin poliklinik hizmeti aldığı, acil servise ise 62 bin 993 hastanın başvuru yaptığı belirtildi. Söz konusu dönemde, diş polikliniklerinden ise 21 bin 151 kişinin yararlandığı, 7 aylık süreçte 4 bin 438 kişinin yatarak tedavi gördüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.