Beylerbeyi Çorba salonu hizmet

Beylerbeyi Çorba salonu hizmet

Konya'nın 3 kuşak çorbacılarından Özeskiciler ailesi tarafından Konya'ya yeni bir işletme daha kazandırıldı. Beylerbeyi Çorba salonu Nişantaş Mahallesi'nde dualarla hizmete girdi

Hasan Özeskiciler ve Kemalettin Denker ortaklığında Konya'ya yeni bir işletme kazandırıldı. Dede mesleğini yapan Hasan Özeskiciler ve damadı Kemalettin Denker, Beylerbeyi Çorba salonunu hizmete açtı. Açılış törenine; Özeskiciler ve Denker ailelerinin akrabaları, yakınları, sevenleri, dostları, Lokantacılar Federasyonu Eski Genel Başkanı İsmail Sezer, Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Daha sonra işletme dualarla hizmete girdi.

AÇILIŞTA ET TANZİM SATIŞ NOKTASI TALEBİ

Lokantacılar Federasyonu Eski Genel Başkanı İsmail Sezer, Özeskiciler ailesinin bu işin mutfağından geldiğini dile getirerek, 3 kuşaktır bu işle uğraştıklarını dile getirdi. İşi layıkı ile yaptıklarını ve alanlarında Özeskicilerin usta olduklarını söyleyen Sezer, Beylerbeyi Çorba ve sulu yemek lokantasının hayırlı kazançlar elde etmesi dileklerini ileterek, şunları kaydetti: “Bizim sektörümüz, çok büyük ve geniş sektördür. Ülke olarak yaşanılan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Nasıl ki sebze meyve fiyatı artırıldı, tanzim satış yerleri kuruldu, aynı uygulama et konusunda da gündeme getirilmelidir. Esnafın ve vatandaşın et sıkıntısı az da olsa çözüme kavuşturulmuş olur.”

ÖZESKİCİLER AİLESİ ÇORBA USTASIDIR

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan ise açılan işletmenin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Hasan Özeskiciler ve ailesinin çorba ustası olduklarını ve lezzet konusunda Konya'nın önde gelen ustalarından olduklarını ifade eden Başkan Karamercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hasan kardeşimizin açtığı bu mekân ailelerin gelip, rahatlıkla yemeklerini yiyip, çorbalarını içecekleri bir yer. İsmail Sezer başkanımızın da dile getirdiği gibi biz lokantacılar, çok büyük bir sektörüz ve hizmet ağımız çok geniş. Yaşanılan sıkıntılarımızın çözüme kavuşturulması lazım. Ekonomik olarak büyük sıkıntıların yaşandığı bu günlerde, yeni bir işletmenin Konya'ya kazandırılmış olması da ayrı bir önem arz ediyor. Ben, Beylerbeyi Çorba salonu nezdinde tüm lokantacı esnaf kardeşimize hayırlı işler diliyorum.”

HASAN ÖZÜTEMİZ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.