Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Organları 6 Hastayı Hayatı Bağladı

Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Organları 6 Hastayı Hayatı Bağladı

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi yoğun bakım servisindeki bir hastanın organ bağışı 6 kişiyi yeniden hayata bağladı.Nevşehir merkezde yaşayan 30 yaşındaki kadın evde kalp krizi geçirdi....

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi yoğun bakım servisindeki bir hastanın organ bağışı 6 kişiyi yeniden hayata bağladı.

Nevşehir merkezde yaşayan 30 yaşındaki kadın evde kalp krizi geçirdi. Acil servise kaldırılan hasta yoğun bakım servisine alınarak yaşam mücadelesi vermeye başladı ve bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin izni ile organ bağışı yapıldı. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbrekleri, karaciğeri, korneaları, pankreas, dalak ve lenf nodları ameliyat ekibi tarafından yapılan bir operasyonla organları alınarak nakil için hazır hale getirildi. Organ Nakli bekleyen Malatya’daki bir hastaya karaciğeri hava ambulans uçakla gönderildi. Böbrekleri, korneaları, pankreas, dalak ve lenf nodları ise karayolu ile Ankara’da organ nakli bekleyen 5 hastaya nakil işlemi gerçekleştirilerek yeniden hayata tutunmalarına vesile oldu.

4 ay önce de Nevşehir Acıgöl ilçesinde 19 yaşında kaza geçirip beyin ölümü gerçekleşen gencin organları ise ailesinin organ bağışı izni ile Nevşehir Devlet Hastanesi ameliyathanesinde karaciğeri, böbrekleri, korneaları, pankreas, dalak ve lenf nodları alınarak Ankara’da organ bağışı bekleyen 6 kişiye nakledilerek yaşama tutunmalarına vesile olmuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, organ naklinin önemine dikkat çekerek, "Acıgöl ilçemizde ve Nevşehir merkezde ikamet eden bu aileler yaptıkları organ bağışları ile öbür yanda yaşam mücadelesi veren diğer hastalara yaşam ümidi oldukları için sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Allah daha büyük acılar vermesin, Allah rahmet eylesin, geride kalan ailelerine sabırlar ihsan eylesin” dedi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın tüm vatandaşlara organ bağışı yapması hususunda çağrıda bulunup, bir bağışla onlarca kişinin hayata tutunmasına, yaşamasına vesile olduklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.