Beyaz Saray'dan James Foley Açıklaması

Beyaz Saray'dan James Foley Açıklaması

Beyaz Saray yönetimi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından başı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen Amerikalı gazeteci James Foley hakkında açıklama yaptı.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada,...

Beyaz Saray yönetimi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından başı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen Amerikalı gazeteci James Foley hakkında açıklama yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.. Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi.

AMERİKALI GAZETECİNİN BAŞI KESİLDİ İDDİASI

IŞİD militanları yayınladıkları bir videoda Amerikalı gazeteci James Foley’in (40) boğazını keserek öldürdüklerini iddia etmişti. Videoda Foley olduğu iddia edilen kişiye zorla okutulan metinde “Gerçek katil Amerika” ifadesi yer alıyor. Gazetecinin öldürülme görüntüsünün ABD’nin, IŞİD’e karşı operasyonlarını artırmasından sonra Başkan Barack Obama’ya bir mesaj olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı son 3 günde Musul Barajı ve çevresinde IŞİD’e ait 90 hedefi vurulduklarını açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.