Beyaz Saray Güvenliğinde Yaşanan İhmal, İstifa Getirdi

Beyaz Saray Güvenliğinde Yaşanan İhmal, İstifa Getirdi

Beyaz Saray'ın önündeki parmaklıkları ve bahçeyi aşarak içeriye giren şüpheli Omar Gonzalez'i geç fark eden ve gereken müdahaleyi yapmayan Gizli Servis ekibinin başındaki Julia Pierson istifa etti. Dünyanın en iyi korunan makam olarak gösterilen...

Beyaz Saray'ın önündeki parmaklıkları ve bahçeyi aşarak içeriye giren şüpheli Omar Gonzalez'i geç fark eden ve gereken müdahaleyi yapmayan Gizli Servis ekibinin başındaki Julia Pierson istifa etti. Dünyanın en iyi korunan makam olarak gösterilen Beyaz Saray'da bu olayın yaşanması ülkede de oldukça ses getirmişti. Olayın ardından güvenlik açığı olup olmadığı tartışmaları sonrası konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Gizli Servis Direktörü Pierson, yaşanan ihmal nedeniyle dün Kongre'de ifade vermek zorunda kalmıştı. İç Güvenlik Bakanı Jeh Johson ise Pierson'un istifasını kabul ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıkarılan, Irak savaşındaki hizmetleri nedeniyle madalyayla onurlandırılan 42 yaşındaki Gonzalez ise tutuklanmıştı. Gonzalez'in Beyaz Saray'a girdiği sırada ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin dışarda olduğu ifade edilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.