Beü’de Spor Takımları İçin Seçmeler Yapıldı

Beü’de Spor Takımları İçin Seçmeler Yapıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenecek olan yarışma ve müsabakalara katılacak öğrencileri belirlemek amacıyla öğrenciler arasından seçmeler yapıldı.Üniversitenin...

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenecek olan yarışma ve müsabakalara katılacak öğrencileri belirlemek amacıyla öğrenciler arasından seçmeler yapıldı.

Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim elemanlarınca yapılan seçmelerde öncelikle ilgili spor dalında altyapısı olmasına ve o spor dalını belli bir antrenman programı sonucunda becerebilecek olmasına dikkat edildi. Erkeklerde 14, kızlarda 9 spor dalında katılım için federasyona müracaatta bulunuldu.

Futsal, kick-boks, boks ve oryantringin ilk defa katılınacak spor dalları olduğunu belirten Doç. Dr. Ali Tekin, özellikle kick-boks ve muay-thai dallarında oldukça iddialı olduklarını belirterek, "Çünkü bu spor dallarında çalışmaları Milli Takım Antrenörü Öğretim Görevlisi Gülcan Tekin ve yine Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur yürütecekler. Her geçen yıl Bitlis Eren Üniversitesi’ni sporun daha üst seviyelerinde görmek temel hedefimizdir. Ayrıca öğrencilerimizin üniversitemizin sunacağı olanaklarla sporun sosyal boyutu içerinde çeşitli kazanımlar elde edebilmeleri sportif başarı kadar önem verdiğimiz bir hedeftir. Rektörlüğümüzün verdiği sonsuz destek ile yürüttüğümüz ortak ve koordineli çalışmaların sonucunda, çok kısa süre içerisinde hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımız tamdır." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.