Beştepe'ye dair sözleri doğrulandı

Beştepe'ye dair sözleri doğrulandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne dair sözleri 'Doğruluk Payı' sitesi tarafından doğrulandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 4 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bir dakikalık masrafının asgari ücreti geçtiğini kaydetti.

Karamollaoğlu'nun asgari ücrete dair sarf ettiği dikkat çeken sözler 'Doğruluk Payı' sitesi tarafından incelendi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun dikkat çeken sözlerini gündemine alan 'Doğruluk Payı' isimli site söz konusu ifadenin doğru olduğunu teyit etti.

Konuya ilişkin olarak 'Doğruluk Payı' isimli sitede yer alan ifadeler şu şekilde:

 

Külliye Masrafları
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 4 Aralık 2019 tarihinde partisinin haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son günlerde kamuoyu tarafından sıkça dile getirilen ve 2020 yılında da ne kadar artacağı oldukça merak edilen asgari ücret, Temel Karamollaoğlu’nun da gündeminde yer aldı.
Basın toplantısında Türkiye’deki açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve gerçekleşen fiyat artışlarından bahseden Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin 1 dakikalık masrafının bir asgari ücret ile aynı olduğunu iddia etti. Biz de Temel Karamollaoğlu’nun bu iddiasını incelerken Sayıştay Başkanlığı tarafından Eylül 2019’da açıklanan 2018 Cumhurbaşkanlığı Denetim Raporu’nu inceledik.
Sayıştay Başkanlığı tarafından Eylül 2019’da yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2018 Denetim Raporu incelendiğinde, raporun "Mali Yapı" başlıklı bölümünde cumhurbaşkanlığına 2018 yılı bütçesinden 845,4 milyon TL’lik bir ödenek tahsis edildiği aktarılıyor. Ayrıca bu miktarın da Merkezi Yönetim Bütçesinin %0,1’ine tekabül ettiği belirtiliyor. Fakat aynı rapordaki bütçe giderleri ve ödenekler tablosuna göre cumhurbaşkanlığının 2018 yılında gerçekleştirmiş olduğu toplam harcamanın 1 milyar 648 milyon TL olduğu belirtilmiş. Cumhurbaşkanlığına bağlı birçok kamusal kurum ve kuruluşun olmasıyla birlikte denetim raporunda cumhurbaşkanlığının giderlerinin başka bir başlıkla belirtilmesi, bu ödeneğin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi harcamaları başlığı altında ele alınamayacağının sebeplerinden biri.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yıllık harcaması olarak ele alabileceğimiz veriler, “Faaliyet Sonuçları Tablosu” başlığı altında Sayıştay'ın denetim raporunda yer alıyor. Bu tabloda cumhurbaşkanlığı giderleri 11 farklı başlık altında 44 kalemle beraber paylaşılıyor. Raporda personel giderleri, mal ve hizmet alım giderleri ve ilk madde ve malzeme giderleri gibi başlıklarda paylaşılan cumhurbaşkanlığı giderleri, 2018 yılında toplam 943,6 milyon TL oldu. Cumhurbaşkanlığı giderleri içerisinde en çok harcama yapılan başlıklar ise 428,4 milyon TL ile mal ve hizmet alım giderleri, 189,2 milyon TL ile proje kapsamında yapılan cari giderler, 181,6 milyon TL ile de personel giderleri oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum