Beştepe'de yüzde 53 zam yapıldı!

Beştepe'de yüzde 53 zam yapıldı!

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulan restoranda yemek fiyatlarına yüzde 53 zam geldi.

Ekim ayında tek haneli olan enflasyon Kasım ayında yeniden çift haneye yükseldi. TÜİK'in açıkladığı enflasyon yüzde 10,56 olurken Beştepe'deki yani Cumhurbaşkanlığındaki restoranda fiyat artışı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamının çok üstünde uygulandı.

Restoranda bulunan çorba, salata, karışık pide ve sudan oluşan menünün fiyatı bir yılda yüzde 53 arttı.

Muhalefet, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının çarşı ve pazarda karşılığının olmadığını belirterek iktidarı eleştiriyordu. Cumhurbaşkanlığı restoranında yemek ve içeceklere gelen zam aslında gıda enflasyonunun son bir yılda ne kadar arttığını gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulunan basın mensupları, çalışanlar ve bazen de korumaların yemek yediği lokantanın 2018 ve 2019 menüleri arasındaki fiyatlar yüzde 50'den fazla arttı.

SALATAYA YÜZDE 60 ZAM

FOX Ana Haber'de aktarılanlara göre; 2018 yılı menüsünde çorba 2 lira olurken 2019 yılı menüsünde çorba 3 lira oldu. Zam yüzde 50 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı restoranında en çok tüketilen gıdalardan biri olan salatanın fiyatı 2018 yılında 2,5 TL iken 2019'da 4 TL oldu. Salata fiyatına gelen zam oranı ise yüzde 60 oldu. Salatadaki bu fiyat artışı çarşı ve pazardaki sebze fiyatlarının da artışı anlamına geliyor.

Beştepe'de 'zeytinyağlı enginar' 5 liradan 7 liraya yükselirken zam oranı yüzde 40 oldu. Acılı ezme ise 3,5 liradan 5 liraya yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı restoranında fiyatı en çok artanlar arasında "karışık pide" var. Pideye gelen zam oranı yüzde 55 oldu. Geçtiğimiz sene 11 liradan satılan karışık pidenin fiyatı 2019'da 17 TL oldu.

GELEN ZAMLAR FİYATLARA YANSIDI

Beştepe'de yer alan Cumhurbaşkanlığı restoranının elektrik ve doğalgaza gelen zam oranlarını yemek fiyatlarına yansıttığı ortaya çıktı. 14 liraya servis edilen döner, yüzde 22 zam ile birlikte fiyatı 17 liraya yükseldi. Kuzu pirzolanın fiyatı 24 liradan 30 liraya çıktı. Pirzolaya böylelikle yüzde 25 zam gelmiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Restaurantı'nda bir gazeteci veya bir Cumhurbaşkanlığı çalışanı ya da bir koruma memuru çorba, salata, karışık pide ve sudan oluşan menüye 2018'de 18 TL ücret ödüyordu. Aynı menü 2019 yılında 27,5 TL oldu, yani yüzde 53 zamlı.

Böylelikle, Cumhurbaşkanlığı restoranındaki fiyat artışı, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamının çok çok üzerinde yer almış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum