Beşir Atalay: Operasyonların Yargıya Doğru Da Kayacağı Tahmini İçindeyiz

Beşir Atalay: Operasyonların Yargıya Doğru Da Kayacağı Tahmini İçindeyiz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonları değerlendirdi. Operasyonların devamının gelmesi gerektiğini ileri süren Atalay, "Tabii devamı gelmesi lazım,...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonları değerlendirdi. Operasyonların devamının gelmesi gerektiğini ileri süren Atalay, "Tabii devamı gelmesi lazım, gelecektir eminim. Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır." ifadelerini kullandı.

Beşir Atalay, AK Parti İl Başkanlığı'nın iftar yemeğine katılmak üzere Kırıkkale’ye geldi. Çalışmaların hepsinin hukukun içinde olduğunu iddia eden Atalay, "Bundan sonra da öyle olacaktır. Sorulduğunda şunları diyorduk, 'Bu konularda çalışmalar var dosyalar olgunlaştığında yargı onlarla ilgili gerekeni yapar' diye. Şu anda dosyalar olgunlaşma safhasında ve işte başlamış oldu. Soruluyor 'Bunların devamı gelecek mi?' diye... Tabii devamı gelmesi lazım, gelecektir eminim, Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır. Yani zamanında tabi yapılmış yanlışlıklar varsa hatalar varsa, bunları yapanlar, haksız, illegal dinleme yapanlar, evrakları değiştirmeler vesaire yani şimdi bütün bunların hesabı sorulur. Kim yaparsa yapsın emniyette, güvenlikte, yargıda vesaire. Tabi yargıya doğru da bunun kayacağı tahmini içindeyiz. Ve güvenlik içinde emniyet içinde de daha genişleyeceğini tahmin ediyorum ben. Bu yapı kendisi zamanında her yolu mübah görerek çok büyük yanlışlıklar yapmış. İnsanların hakkına, hukukuna çok tecavüz edilmiş. İnsanlara çok haksızlıklar yapılmış, bizlere de hepimize ne iftiralar yapıldı biliyorsunuz. Tabii şimdi de bunlar hukuk yoluyla işte belirli işlem görüyor. Dosyalar olgunlaştıkça olaylar da soruşturmalar da devam edecektir. Ama bunu her zaman söylüyoruz, yani yalanla, iftirayla, haksızlıkla değil, hukukun içinde bunlar yürüyecek. Hepsi delillerle, belgelerle ve hukukun içinde, biz onu önemli görüyoruz." diye konuştu.

"BAYRAMA KADAR ATEŞKESİN OLMASI VE ABLUKANIN KALKMASI İÇİN MÜZAKERELER SÜRÜYOR"

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili olarak Bakan Atalay, bayrama kadar ateşkesin ve ablukanın kalkması için müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Atalay, "İsrail’in uyguladığı devlet terörüdür. Bu konuda Türkiye en açık tavrı takınan bir ülkedir. Biz, dünyanın neresinde olursa olsun daima her türlü zulme karşı koyuyoruz. Hükümetimizin en önemli kimliklerinden birisi de bu. Haksızlığa karşı koymak, zalimlere karşı koymak. Müzakereler sürüyor. İşte Amerikan Dışişleri Bakanı, bizim dışişleri bakanımız, orada tarafları ikna etme anlamında çalışmalar sürdürüyor. İnşallah bu gün yarın, bayramdan önce ateşkes sağlanır ve aynı zamanda o kapılar açılır, en azından liman kapısının açılması yönünde bir çaba da var. Yani bu Ramazan ayında en büyük üzüntümüz doğrusu Gazze oldu. Gazze’deki kardeşlerimize yapılan bu zulümler oldu. İnşallah bayrama kadar sağlanabilirse biz memnun olacağız. Ama tabi şimdiki ateşkes değil o ablukanın kalkmasıdır. Bizim biliyorsunuz İsrail ile en önemli şartlarımızdan birisi o. Yani onlar özür de dilediler başbakanımızdan. Başbakanımızın ilişkilerin normalleştirmek için en önemli üç şartından biri Gazze’ye yapılan ablukanın kalkmasıydı. Şimdi bu görüşmeler içinde o konularda söz konusu." diye konuştu.

Kırıkkale Valiliği’ni de ziyaret eden Atalay'ı Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti il Başkanı Mürsel Akçay ve il yöneticileri karşıladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.