Beşiktaş Ve Hakkari Belediyeleri Kardeş Oluyor

Beşiktaş Ve Hakkari Belediyeleri Kardeş Oluyor

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi ile protokol imzalayarak kardeş belediye olacaklarını açıkladı. 1 Eylül’de Hakkari ziyaretinde bulunacaklarını aktaran Hazinedar, burada önemli açıklamalarda bulunacaklarını...

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi ile protokol imzalayarak kardeş belediye olacaklarını açıkladı. 1 Eylül’de Hakkari ziyaretinde bulunacaklarını aktaran Hazinedar, burada önemli açıklamalarda bulunacaklarını vurguladı. Hazinedar, geçmişte SHP’nin hazırladığı ‘Kürt Raporu’nun güncellenerek ilerletilmesi gerektiğini belirtti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 1 Eylül’de Hakkari’ye yapacakları ziyaret öncesi medya kuruluşu temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Yemek sonrası konuyla ilgili bilgi veren Murat Hazinedar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gazeteciler, entelektüeller, Anadolu Ateşi ve çeşitli gruplarla birlikte 1 Eylül ‘Dünya Barış Günü’nde Hakkari’ye gideceklerini söyledi. Hazinedar, siyasi mülahazaları öne çıkaran değil, siyasi bir beklenti içerisinde olmadan özgürlükçü sosyal demokrasinin bir küçük adımını Beşiktaş’tan Hakkari’ye atmak istediklerini dile getirdi. Amaçlarının Hakkari Belediyesi ile işbirliği yapmak olduğunu vurgulayan Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi’nin de yaklaşımlarına çok büyük ilgi gösterdiklerini aktardı. Bu ilgi karşısında projeyi genişlettiklerini belirten Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi olarak Hakkari’nin sokaklarını asfaltladıklarını, sokak ve caddelerdeki binaları boyadıklarını, bir de çocuk parkı yapacakları bilgisini verdi.

"YENİ ŞEYLERİN SÖYLENMESİ GEREK"

Hakkari’de halkla buluşacaklarını ifade eden Hazinedar, orada söyleyecekleri şeylerin de önemli olacağını vurguladı. Hazinedar, bunun için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteği ve iznini de aldığını söyledi. Söyleyeceklerinin kurultay öncesi partide bazı tartışmaları da doğurabileceğini aktaran Hazinedar, bazı şeyleri haddini de aşmadan dile getireceğini kaydetti. Hazinedar, Türkiye’nin, geçmişte SHP’nin ortaya koyduğu ‘Kürt Raporu’nun 2014 güncellemesinin yapılıp savunulması ve ilerletilmesine ihtiyacı olduğu üzerinde durdu. Hazinedar, bunu için de birkaç şey söylemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin bir aile olarak her şeyi konuşabilmesi gerektiğinin altını çizen Murat Hazinedar, “Eğer dün yaşananları, hataları, eğer bugünün kavgası haline getirirsek, zaten yarını kaybederiz de bunun sonu da yok. O zaman bakalım; ben nasıl CHP’nin devleti kuran parti, Atatürk’ün kurduğu parti söylemiyle kendine bir ayrıcalık yaratmasına nasıl karşı duruyorsam, CHP’nin Kemal Tahirleri, Sabahattin Alileri, Nazım Hikmetleri, Aziz Nesinleri yıllarca içerde tutmasını, hapse atmasını da, yükünü taşımaması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla geçmişle ilgili bagajımızı boşaltıp yeni bir ya CHP ya da o zaman başka bir şey. Ama biz arzu ediyoruz ki ülkeler kurumsal yapılar üzerine yükselirler. Tarihi yapılan önemlidir. Bugün söylerken hepimiz övünüyoruz dimi? İşte babamızla, anamızla, ne bileyim tarihimizle. CHP’de güzel bir tarih aslında birçok açıdan ama biz kendi lisanımızla bazı şeylere dikkat etmeliyiz. Bu noktada ben yeni şeylerin söylenmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Hazinedar kurultayın da bu anlamda bir fırsat olabileceğini belirtti. Bu yönde bir beklentinin de olduğunu dile getiren Hazinedar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gereğini yapmasını bunun da karşılık bulmasını umduğunu ifade etti.

Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi ile protokol imzalayacaklarını ve kardeş belediye olacakları bilgisini de basın mensuplarıyla paylaştı. Hazinedar’ın gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.