Beşiktaş İle Fenerbahçe 336. Randevuda Karşı Karşıya Gelecekler

Beşiktaş İle Fenerbahçe 336. Randevuda Karşı Karşıya Gelecekler

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oluyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu randevuda lider Fenerbahçe kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek isterken ev sahibi Beşiktaş ise ezeli rakibini yenerek lig ikinciliğini p.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oluyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu randevuda lider Fenerbahçe kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek isterken ev sahibi Beşiktaş ise ezeli rakibini yenerek lig ikinciliğini perçinlemek istiyor.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Süper Lig'in en büyük derbilerinden biri olarak gösterilirken, iki takımın bu zamana kadar yaptığı 335 maçta en çok kazanan takım, 126 maçla Fenerbahçe. Beşiktaş'ın 122 galibiyetinin olduğu ezeli rekabetin 87 maçında ise taraflar eşitliği bozamadı.

İki takım arasında 30 Kasım 2013'te oynanan 2013-2014 sezonu ilk yarı Süper Lig maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-3 berabere kaldı.

Büyük çekişmeye sahne olan ve 6 golün atıldığı maçta Fenerbahçe adına Emenike, Moussa Sow ve Dirk Kuyt ağları havalandırdı. Beşiktaş'ın gollerini ise Olcay Şahan ve Hugo Almeida (2) kaydetmişti.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Zorlu 90 dakikada hakem Halis Özkahya düdük çalacak.

İki takım hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak ve kampa girecekler.

FENERBAHÇE, KAZANARAK ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETMEK İSTİYOR

En yakın rakibi Beşiktaş'ın 12 puan önünde lider bulunan Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Süper Lig'in geride kalan 30 haftasının ardından 66 puanla ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12 puan önünde bulunan Fenerbahçe, bu sezon sıkıntı yaşadığı deplasman krizini de Beşiktaş maçını kazanarak bitirmek istiyor. Sarı lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Dört büyükü kulübün kendi aralarında vardığı mutabakat nedeniyle derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle de kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek.

BEŞİKTAŞ LİG İKİNCİLİĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Bu arada derbinin evsahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak istiyor. Bilindiği gibi Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Avrupa kupalarından men cezası olduğundan 2014-2015 sezonunda da Avrupa kupalarına katılamayacak.

Siyah beyazlılar, e-bilet olarak bilinen elektronik bilet uygulamasının ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşasa da taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanmak istiyor. Siyah beyazlı ekip Fenerbahçe maçını kazanarak, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Derbi öncesinde ev sahibi Beşiktaş'ta kart cezalısı oyuncu bulunmuyor. Siyah beyazlı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'TA 4 İSİM DE CEZA SINIRINDA

Siyah beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Pedro Franco, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Jermain Jones, yarın oynanacak Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri halinde, deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş'ta zorlu Fenerbahçe derbisi öncesinde de 6 oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko'nun sakatlığı sürerken, takımın önemli isimlerinden Atiba Hutchinson'ın takımla çalışmalara başlaması teknik heyeti sevindirdi.

BEŞİKTAŞ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA ETKİLİ

Beşiktaş, stadının yenilenmesi nedeniyle bu sezon iç saha maçlarının büyük bölümünü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Siyah-beyazlı takım, burada başarılı sonuçlara da imza attı.

Ligdeki 10 karşılaşmayı bu statta oynayan Beşiktaş, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tek yenilgisini Galatasaray'a karşı çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçta hükmen aldı. Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 6 maçta ise 5 galibiyete imza attı.

FENERBAHÇE'DE ERSUN YANAL KARİYERİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞAYACAK

Bu arada derbi galibiyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a kariyerinin ilk şampiyonluğunu getirecek. Yargıtay'ın kararı onamasının ardından başkanlığı tehlikeye giren ve görevden ayrılması beklenen Başkan Aziz Yıldırım ise 6. şampiyonluğunu yaşayacak.

Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak. Kart cezaları nedeniyle geçen hafta ligde forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Savunma oyuncusu Kadlec'in, Medical Park Antalyaspor maçındaki başarılı performansı ve attığı 2 golün ardından derbide de ilk 11'de şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CANER VE KUYT SINIRDA

Bu arada Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesi Dirk Kuyt ve Caner Erkin sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Ligde üçer sarı kartları bulunan iki futbolcu yarınki maçta sarı kart görürse, 31. haftada Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

Beşiktaş ile Fenerabahçe arasında yarın oynanacak derbi maçta şu muhtemel 11'ler ile mücadele etmesi bekleniyor:

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Beşiktaş: Tolga Zengin, Atiba Hutchinson, Dany, Franco, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Olcay, Oğuzhan, Almeida.
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emenike
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.