Berkin Elvan'ın Babası: Yargılananlara Açık Destek Verildi, Söylenecek Şey Yok

Berkin Elvan'ın Babası: Yargılananlara Açık Destek Verildi, Söylenecek Şey Yok

Ali İsmail Korkmaz davasını Kayseri’de izlemeye gelen Berkin Elvan'ın Sami Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Sami Elvan, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Kadınların eşit olmadığı, bugünde esnafların...

Ali İsmail Korkmaz davasını Kayseri’de izlemeye gelen Berkin Elvan'ın Sami Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Sami Elvan, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Kadınların eşit olmadığı, bugünde esnafların gerektiğinde polis olduğunu ifade eden kişi aslında, katil odur. Aslında onun bugün burada yargılanması gerekir. Ta oradan buradaki mahkemedeki yargılanan sanıklara açık açık destek verdiğini beyan etti. Söylenecek bir şey yok” dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden oldukları için yargılanan sanıkların duruşmasını anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz’ın yanı sıra Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’da katıldı. Duruşma sonrasında kendilerine destek veren 200 kişilik gruba teşekkür eden Korkmaz ailesi, kısa konuşma yaptı. Anne Emel Korkmaz, “Bir kez daha katillerle yüzleştik. Ama hesap sorana kadar dimdik ayakta duracağız. Burada bize destek verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Baba Şahap Korkmaz ise, “Hepiniz bizim için bir Ali İsmail’siniz. Bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

Ağabey Gürkan Korkmaz, davanın son duruşması hakkında gruba bilgi vererek, Ali İsmail’e son tekmeyi atan polis memuruna kasten adam öldürmek suçundan ceza verilmesini savcının mütalaasında istediğini söyledi. Korkmaz, “Bizim kavgamız, bizim nezdimizde bütün toplumun adalet duygusunun tatmin olması. Toplumda yeni berkin ali İsmaillerin hayatını kaybetmemesidir. Toplumun huzur bulması içindir. Duruşmada sanıklar kafaları eğik olarak mütalaayı dinlerken annem şunu söyledi; “Siz hayat boyu utanarak sıkılarak vicdan azabı ile yaşayacaksınız. Benden Alişimi aldınız ama ben dimdik ayakta, onunla şeref duyarak yaşayacağım” dedi. Biz Ali ile gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Gezi olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan’da, duruşmaya müdahalede bulunulduğunu dile getirdi. Sami Elvan, şöyle konuştu; “Ben bugün burada sizlerin davasını görüyorum. Aile olarak sizler için mücadele ediyoruz. Sizlerin dik duruşunuzu bizlere gösteriyorsunuz. Kadınların eşit olmadığı, bugünde esnafların gerektiğinde polis olduğun ifade eden kişi aslında katil odur. Aslında onun bugün burada yargılanması gerekir. Aslında bizim çocuklarımızı katleden o kişidir. Buradakiler çarkın dişlileridir. Ta oradan buradaki mahkemedeki yargılanan sanıklara açık açık destek verdiğini beyan etti. Söylenecek bir şey yok. Her türlü kara yüzleri ortada. Sizin dik duruşumuz ve yanımızda olmasınız bizleri onurlandırıyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.