Berber ve kuaförlerden resmi tatil talebi

Berber ve kuaförlerden resmi tatil talebi

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, 2014 yılında yapılan olağan genel kurulda alınan kararla erkek kuaförler için Pazar, bayan kuaförler için Salı günlerinin tatil olmasının sağlandığını belirterek, "Biz artık Pazar ve Salı günlerinin

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, 2014 yılında yapılan olağan genel kurulda alınan kararla erkek kuaförler için Pazar, bayan kuaförler için Salı günlerinin tatil olmasının sağlandığını belirterek, "Biz artık Pazar ve Salı günlerinin esnafımız için resmi tatil olmasını istiyoruz” dedi.

Kuaför esnafının belli standartlar çerçevesinde çalışması ve sosyal yaşantılarına daha fazla zaman ayırmaları amaçlanıp, bu karar kapsamında Büyükşehir Belediyesi, belediye başkanları ve siyasilere de kuaför esnafının hafta tatili ile ilgili sorunlarını aktardıklarını hatırlatan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, "Biz artık Pazar ve Salı günlerinin esnafımız için resmi tatil olmasının istiyoruz. Üyelerimiz ile yapmış olduğumuz tatil anketi çalışmasında da erkek kuaförlerimiz Pazar, bayan kuaförlerimiz ise Salı günlerini kendilerine uygun olarak belirledi. Bu günlerde berber ve kuaför esnaflarımız işyerlerini kapatmaktadır. Şuanda tatil günlerinde denetimlerini yönetim kurulu olarak bizler yapmaktayız. Bizler bunun belediyeler tarafından denetlenmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyor ve Pazar günü çalışma ruhsatının verilmemesini istiyoruz. Çoğu arkadaşımız Pazar günleri işyerlerini açmıyor ama damat tıraşlarından dolayı işyerini açmak zorunda kalıyor. Yaz dönemlerinde ise bu karara uymayan meslektaşlarımız olmaktadır. Üyelerimiz Pazar günleri damat tıraşları için Odadan izin almak koşulu ile işyerlerini açabilmektedir. Örneğin; üyemiz benim pazar günü 12.00 ile 14.00 saatleri arasında damat tıraşım var diye izin aldığında hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacak ve açmayan arkadaşlarının hakkına girmeyecektir. Berber ve kuaför esnafı genelde gece geç saatlere kadar çalışıyor. Normalde kendimize ayıracak zamanımız yok. Çocuğunun ve eşinin yüzünü nadir gören çok sayıda üyemiz var. Haftada en az bir gün tatil olduğunda üye esnafımız kendisine ve ailesine vakit ayırabilecek” dedi.

“BELEDİYELER BİZE YARDIMCI OLSUN”

Sektörle ilgili tüm sorun ve konuları yetkililere ilettiklerinin altını çizen Başkan Baranok, “Yan yana kuaför ve berber salonu çok açılıyor. Bazı sokaklar, ‘Berberler Sokağı’ oldu neredeyse. Belediyemizin denetimleri doğrultusunda bunun da önüne geçmek istiyoruz. Belediyelerin bu konuda çok sıkı denetim ve ruhsat verme konusunda dikkat etmesi gerekiyor. Şuanda belediyeler ve siyasilerle çalışma ve görüşmelerimiz devam ediyor. Belediyelerimizin de bu konuda bize yardımcı olacaklarını umut ediyoruz. Bu arada Odamıza ve kuaför esnafına verdikleri destekten dolayı Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Ali Osman Karamercan’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ile merkez ilçe belediye başkanları ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.