Benzine zam geliyor!

Benzine zam geliyor!

Dolar kuru haftalık kapanışını 6.10 lira seviyesinde gerçekleştirirken benzin fiyatı da artış eğilimi gösteriyor. Hafta başından itibaren benzinin litre fiyatına 16 kuruşluk zam bekleniyor.

Uzun bir süredir yükseliş trendinden olan dolar kuru akaryakıt sektöründenki fiyatlamayı da etkiledi. Benzin fiyatı artan dolar kuru baskısına daha fazla dayamadı. Pazartesiden itibaren benzin fiyatlarına yeni bir zam eklenecek.

DOLAR KURU BENZİN FİYATINI ETKİLEDİ

Artan enflasyon oranları, işsizlik rakamlarından sonra İdlip’te meydana gelen olaylar dolar kurunu harekete geçirdi. Dolar kuru geçtiğimiz hafta 6.1370 lira dolaylarına çıkarken haftalık kapanışını da 6.10 lira seviyelerinde tamamlandı. Dolar kurundaki bu artış akaryakıt sektörüne yansıdı. Benzin fiyatları dolar kurunun artmasıyla birlikle yükselişe geçti. Peş peşe gelen benzin fiyatı zammına bir yenisi daha eklendi.

Akaryakıt sektörünün temsilcileriyle yapılan görüşme sonrası benzin fiyatlarına 16 kuruşluk bir zam yapılacağı belirtildi. İstanbul’da 6,67 lira olan bezinin litre fiyatı yapılan zam sonrası 6,83 liraya yükselecek. Uygulanacak benzim zammının pazartesiden itibaren pompaya yansıması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum