Benzeri olmayan film:BENZERSİZ

Benzeri olmayan film:BENZERSİZ

Konyalı olan Benzersiz filminin yapımcısı İlker Sarı, "Bel fıtığı ameliyatı oldum. Evde yatıyor ve zamanım tavana bakmakla geçiyordu. İyi bir sinema seyircisiydim. Film yazmaya karar verdim. Daha önce benzerine rastlamamış bir hikaye oluşturdum" dedi

Aslen Eczacı ve Konyalı olan Benzersiz filminin yapımcısı İlker Sarı, "Bel fıtığı ameliyatı oldum. Evde yatıyor ve zamanım tavana bakmakla geçiyordu. İyi bir sinema seyircisiydim. Film yazmaya karar verdim. Daha önce benzerine rastlamamış bir hikaye oluşturdum" dedi

Beyaz perdeye yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Benzersiz filmi,  vizyona artık hazır ve seyircisiyle buluşacağı günü bekliyor. Aynı tarz filmleri izlemekten sıkılan ve değişiklik arayanlara göre bir yapım olan Benzersiz filmi seyircisiyle buluşacak.  Film ekibi ‘’Kahramanlar kusursuz değildir!’’ mottosuyla klişelere bakış açımızı değiştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’de denemekten kaçınılan türlerden olan ve örneğine pek rastlayamadığımız kara mizah türünde çekilen bir film olarak da dikkatleri üzerinde topluyor.

21-1-002.jpg

ECZACILAR ÜZERİNE FİLM YOKTU

Filmin hikayesini nasıl oluşturduğuna dair bilgiler veren Sarı, "Bel fıtığı ameliyatı oldum. Evde yatıyor ve zamanım tavana bakmakla geçiyordu. İyi bir sinema seyircisiydim. Film yazmaya karar verdim. Daha önce benzerine rastlamamış bir hikaye oluşturdum" dedi. Oyunculuk eğitimi aldığını da kaydeden Sarı, "İnancım yoktu. Hikaye yazdım, senaryoya çevirdik. Oyunculara ulaştık. Oyuncular, senaryoyu beğendi. Roller için isimleri belirledik. Konya'ya gelmeyi oyuncular çok istedi. Geldiler, senaryoları çektik" açıklamalarında bulundu.

KONYA'NIN ÇOĞU YERİ FİLME KONU OLDU

Filmin nerelerde çekildiğini anlatan Sarı, oyuncuların Konya'ya hayran olduğunu da belirtti. Yazır, Zafer, Alaaddin, Bedesten ve Altınapa Barajı gibi birçok yerin filme ev sahipliği yaptığını dile getiren Sarı, şunları kaydetti: "Konya, artık sinema filmleri, belgeseller ve diziler için öncelikli bir yer haline geldi. Tarihi ve kültürel olarak birçok zenginliğe sahip. Çekimler 87 gün sürdü. Bazı sebeplerden dolayı film gösterime girmedi. Standartların dışında bir film. Özel bir araç yaptırdık film için. Çünkü filmde çok zor sahneler var. Bu gibi filmlerle Konya'nın çocuğu olarak şehrimizin tanıtımını yapıyoruz. Bir film daha çeksem onu da Konya'da çekerim."

21-3-001.jpg

GARİP BİR İNTİKAM HİKAYESİ

Kara mizah türü ile gerilimi harmanladıklarını söyleyen Sarı, filmin konusuna da değindi. "Bir eczacı, gece nöbetçi. 2 kalfa ile birlikte çalışıyor, Uyuşturucu bağımlısı biri gelip ilaç istiyor. Kalfaları öldürüyor. Eczacıyı da vuruyor fakat eczacı ölmüyor. Eczacı, bu süreç sonrası gerçek benliğini sorgulamaya ve hakikatin peşinde kendini bulmaya çabalar. Ancak bu süreç hem onun hem de çevresindekiler için oldukça sancılı geçiyor. Ardından garip bir intikam hikayesi başlıyor." diyen Sarı, "Kadrosunda usta oyuncuları barındıran filmin başrolünde Cemal Hünal’ı izleyeceğiz ve ona Ekin Türkmen, Ruhi Sarı, Ebru Sarıtaş, Selahattin Taşdöğen, Yakup Yavru, Murat Parasayar, Haldun Boysan ve Nilüfer Aydan eşlik edecek. Film ekibinden aldığımız bilgilere göre Türkiye’de denenmemiş bir film türü olması sebebiyle başlarda tereddüt edilerek hayata geçirilen film, oyuncuların inancı ve desteğiyle kısa sürede film ekibinin senaryoya olan inancını güçlendirmesini sağladı. Bu süreç sonrasında da film hızlı bir şekilde tamamlandı. Her aşaması titizlikle gerçekleştirildi. Filmde kullanılan araç ve mobilyalar da el yapımı. Sadece filme özel üretilmiş. 

 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.