Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Benim adım hıdır elimden gelen budur!

Benim adım hıdır elimden gelen budur!

İnanılmaz avantajlı bir haftada mağlup olan Konyaspor’un aldığı ‘büyük yara’nın değerlendirmesine girmeden önce hafta içinde Selçuklu ilçesi Marangozlar Alt Geçidi'nde geçirdiği feci trafik kazasında kardeşi ile birlikte yaralanan ve durumu  kritik olan Yeşil beyazlı oyuncu Branimir Poljac'a ve kardeşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu durum gerçekten çok büyük bir acı oluştururken oyuncunun felçli kalma riski taşıyor olması endişeleri daha da arttırdı. Oyuncumuza gerçekten çok büyük geçmiş olsun dileklerimizi tekrar gönderiyor mağlubiyet acısına geçmek istiyorum.

Hafta içinde yaşadığı acı olayın etkisini üzerlerinden atmak ve hastanede yatan arkadaşları Poljac'a azda olsa moral vermek için Bank Asya 1. Lig'de düşme potasından kurtulmak isteyen Hacettepe maçına galibiyete şartlanan yeşil beyazlı oyuncular karşılaşmaya kontrollü başlamasına karşın gerekli organizeyi kurmakta başarılı olamadılar.
Özellikle rakip ceza alanına girmekte etkisiz kalan Konyaspor, kalesinde yaşamaya başladığı tehlikeleri bir bir savuşturmanın handikapına da girince kalesinde açıklar vermeye başladı. Bu durumu iyi değerlendiren konuk takım oyuncuları daha da cesaretlendiler. İşte bu atakların 30. dakikasında ise mağlubiyetin fitilini yakmış oldu.
Öyle ki; stadyumdaki 1 kişi hariç herkesin ortak kanısı olan bir karara yayıncı kuruluşun görüntüleri de dahil olmasına karşın, gelişen atakta topu kale çizgisinden çıkarmaya çalışan Ufukhan Bayraktar’ın müdahalesinin eliyle olduğu kanısına varan yan hakem Şeref Basmacı orta hakemi uyararak penaltı kararını aldırdı. Ufukhan’ın kırmızı kartla oyundan atılmasından sonra kullanılan penaltı atışını gole çeviren konuk takım, oyunda dengeyi kurmayı da başardı. İlk yarısı 1-0 konuk takım üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında ise direkten dönen top ve ele geçen birkaç pozisyonun dışında önemli bir gelişme olmayınca konuk takım 84. dakikada attığı golle durumu 2-0 yaptı ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılmış oldu.
Bu skor stadyumdaki birkaç kişi hariç herkesi şok ederken futbolcuların “Benim adım hıdır, elimden gelen budur” tavırları taraftarı çileden çıkarmaya yetti.
Karşılaşmada hiç şüphesiz hakem hatası aşikârdır ancak takımdaki isteksizlik de göz ardı edilmemelidir. Özellikle 71. dakikada oyundan çıkan Yusuf Kurtuluş’un yaptığı hareket ise bence çok büyük saygısızlıktır. Sinirli olabilir, gergin de olabilir ancak bunların hiçbiri terlettiği o yeşil beyazlı formayı yere atmasını gerektirmiyor. Umarım bu konuyla alakalı gerekli uyarılar ve önlemler alınır.
Kalan haftalar için ne olur ne biter değerlendirmeleri yapıladursun, bu takımın play off’a kalması durumunda bile etkili bir netice alması gerçekten çok güç. Çünkü normal maçlarda isteneni yapamayan bir takımın turnuva final maçlarında başarılı olması inanılacak bir durum olamaz. Bunu kalan haftalarda daha net göreceğimizi biliyor, Konyaspor’un, play-off için rakipleriyle arayı açma şansı yakaladığı haftayı iyi değerlendiremediğine yanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR