Belirsizlik sürüyor!

Belirsizlik sürüyor!

Ilgın Şeker Fabrikası'nda kampanya tarihinin yaklaşmasına rağmen belirsizlik sürüyor. Çalışanlar ise fabrikaya sahip çıkarak, "Ne şartta olursa olsun, üretimi yapacağız" diyerek ekmek teknesine vefasını gösteriyor

Ilgın Şeker Fabrikası haketmediği bir sonucun faturasını ödemeye devam ediyor. 2017 yılında en az maliyet ile en fazla kârı sağlayan Ilgın Şeker Fabrikası'nın satış kararı, toplumda büyük bir tepkiye neden olmuştu. Tüm bu tepkilere rağmen, hükümet fabrikayı oldu bittiye getirdi ve gözden çıkardı. Fabrikayı Alteks Tekstil'e 637 milyon liraya sattı. Aradan geçen yaklaşık 4 aya rağmen Alteks Tekstil, fabrikayı alamadı. Aylar öncesinden işçilerin ise tayini çıkardı. Yeni yeri belli olan işçiler, fabrikanın devredilememesinden dolayı, yeni yerlerine gidemedi. Fabrikada çalışan işçilerin ve memurların ise kafa karışıklığı sürüyor. Siyasiler de sessizliğini koruyor. Alteks Tekstil'in fabrikayı henüz devralamamasına gerekçe olarak ise şirketin finansmanı temin edememesi gösteriliyor. 27 Eylül'de başlayacak kampanya tarihi de 4 Ekim'e ertelendi. Fabrika çalışanları ise yıllardır ekmek kazandıkları fabrikalarına destek çıkarak, bu yıl ellerinden geleni yapacaklarını ve üretimi eskisi gibi devlet kontrolünde gerçekleştireceklerini belirtti.

ÇALIŞANLAR FABRİKAYA SAHİP ÇIKIYOR

Şeker-İş Ilgın Sendikası Başkanı Yusuf Yazır, fabrikada belirsizliğin hala devam ettiğini tüm bu olumsuzluklara rağmen çalışanların fabrikayı en iyi şekilde çalıştırmaya kararlı olduğunu dile getirdi. Kampanyanın bir hafta ertelendiğini, alımların 4 Ekim'de başlayacağını söyleyen Başkan Yazır, "Bu 3-4 ay içinde yaşanan belirsizlik, fabrikayı hazırlık noktasında hep eksik bıraktı" dedi. Yürütülen yanlış politikalar neticesinde fabrikanın tam anlamı ile üretime hazır olmadığını da aktaran Yazır, "İşçilerin tayini çıktı fakat bekletiliyorlar. Başka fabrikalardan kampanya için işçiler geliyor. Yeterince revizyon yapılmadı. Kampanya, bu yıl zor geçecek. Üretim ile ilgili sıkıntılar yaşanacak fakat işçiler, fabrikasına sahip çıkıyor. Ne şartta olursa olsun, fabrikayı çalışanlar çalıştıracak. Herkes, elinden geleni yapacak" şeklinde konuştu.      

ALTEKS TEKSTİL FİNANSMAN SAĞLAYAMAMIŞ

Fabrikanın satışına aylar öncesinden karar verilmesine rağmen, "Yüklenici firma Alteks Tekstil'in fabrikayı henüz neden kendi bünyesine geçiremediğine dair" yöneltilen soruları da cevapsız bırakmayan Yazır, şunları kaydetti: "Bu firmanın, yeterli finansmanı temin edemediğini duyduk. Fabrika satışı tamamı ile siyasi bir karardı. Bizler, özelleştirmeye değil, özelleştirmenin modeline karşıydık. Bu şartlarda yapılan bir özelleştirme sürdürülebilir durumda değil. Ilgın Şeker Fabrikası, Şeker Fabrikaları arasında en güzide fabrikadır. Verimli üretim yapılıyordu. Fabrika, bu sonuçları haketmiyordu. Fabrikayı, zora sokmanın ne anlamı vardı? Üretime ihtiyacımız var. Kurulu kapasitesi, mevcut çalışanları ve teknik yapısı ile Ilgın Şeker, kârlı bir fabrikaydı."  

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum