Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Belediyelerarası Çevresel Açılışlar

Belediyelerarası Çevresel Açılışlar

Başbakan geçtiğimiz Cuma günü Konya’mızda idi ve bir takım açılışlar yaptı, sözler verdi.
Başbakanın bazı açılışlara katılmak üzere şehrimize geleceğiyle ilgili olarak duyurular yerel basın ve televizyon kanallarındaki reklamlar ve bilboardlarla önceki hafta boyunca duyuruldu.
Dünya Çevre Günüyle ilgili olarak yapılacağı söylenen açılışlar ise çok dikkat çekici.
Televizyon ekranlarında dönen duyuru ile Büyükşehir Belediyesi’nin bilboardlarındaki duyurular arasında bayağı fark var.
Başbakan ilanlarda yer verildiği şekliyle Konya’mız da yeni usulde toplu açılışlar yaptı. Toplu açılış denildiğine bakmayın. Çoğunluğu çöp kamyonu dağıtımı idi.
Toplu açılışlar Konya’mızda yapılmasına karşılık, açılışlardan ise sadece bir tanesi Konya’da idi... İlanlarda ve duyurularda böyle geçti.
Sonradan nasıl bir oldubittiye getirildi ise getirildi ve Karatay Belediyesi’nin Olimpiyat Parkı da bu arada açıldı bitti.
Açılışlar yapılmasına yapıldı ama 2 soru cevapsız kaldı.
Birincisi yapılacak diğer açılışlar mı bizim açılışın garnitürü idi, yoksa bizim açılış mı diğerlerinin garnitürü idi bir türlü belli olmadı.
İkinci ve asıl önemli olan diğer cevaplanmayan soru ise:
Karatay Belediyesi’nin Olimpiyat Parkı son dakikada da olsa açılışlara dâhil edilirken, Başbakanın gelişinden yaklaşık bir hafta önce açılan Selçuklu Belediyesi Piri Reis Parkı bu toplu açılışlara neden dâhil edilmedi.
Selçuklu belediyesinin yapmış olduğu Piri Reis Parkı açılışa dâhil edilmeyecek kadar değersiz bir park olarak mı görülmüştür?
Veya bir kısım basın yayın organlarının parlatma faaliyetleri ile son 1 yılın en başarılı belediye başkanı diye lanse edilmeye çalışılan Selçuklu Belediye Başkanına karşı bir tavır mı geliştiriliyor?
Neden derseniz 2011 yılı Mayıs veya Haziran’ında yapılacak bir erken genel seçim için aday belirlemeye şunun şurasında birkaç ay kaldı. Gayet tabiidir ki bazı belediye başkanları bu seçimlerde aday olmak gibi bir istek ortaya koyabilirler.
Belediye başkanları aday olunca da yerleri boşalacağından o belediye başkanlığı için de elbette yeni yeni adaylıklar söz konusu olabilecektir. O bakımdan yani.
Başbakan konuşması esnasında bir punduna denk getirip Konyaspor’un Süper Lig’e çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu da dile getirdi. Erdoğan “Konya’ya modern bir stadyumun gerekli olduğunu, yeni bir stadyum ve kapalı spor salonunun yapılması için Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve Gençlik ve Spor İl Müdürüne de gereken talimatları verdiğinden” bahsetti.
Bu millet ve Konyalılar unutkan ya.
Daha önceki talimatlarının bu güne kadar neden yerine getirmediğinden, Büyükşehir Belediye Başkanının eski stad yerine yapmak istediği bir büyük alışveriş merkezi ile 4 kuleden oluşan yüksek yoğunluklu inşaat teklifini neden ret ettiğinden veya yapılacak inşaatın nasıl bir proje olması gerektiğinden ise hiç bahsetmedi.
Eh çevre gününde bu kadar çevresel hata da başbakanda olabilir.
Yeni stadyumun kendi dönemlerinde hayata geçirileceğinden bahseden Başbakana bir öneri de bizden olsun.
Eski stadın yerini teklif edilen proje karşılığı Konyalılara ver.
Dilediğin yerde, dilediğin projeyi uygulamak kaydı ile stadı Konyalılar yapsın.
Başbakanın lanetlenmiş Siyonistlerin, insani yardım konvoyuna yaptıkları saldırı ve diğer taraftan yavaş yavaş referandum sürecine de girilmesi dolayısıyla yaptığı, her zamankine benzer konuşmalardaki gibi hamasi öğelerle dolu bir konuşmada ifade edilenlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR