Belediyeden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Servis

Belediyeden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Servis

Silifke Belediyesi, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Silifke Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ulaşım ve trafik sorununu çözdü.Geçtiğimiz yıl 400 metre uzaklıktaki Silifke-Taşucu anayolundan...

Silifke Belediyesi, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Silifke Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ulaşım ve trafik sorununu çözdü.

Geçtiğimiz yıl 400 metre uzaklıktaki Silifke-Taşucu anayolundan geçen dolmuşların, okullarına kadar gelmemesi üzerine eylem yapan üniversiteli öğrencilere, Silifke Belediyesi sahip çıktı. Belediye bir minibüs servisi hazırlayarak, öğrencilerin ana yoldan okullarına kadar kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

BAŞKAN TURGUT, ‘BELEDİYEMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDEDİR’

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Silifke halkımızın yaptırmış olduğu bu üniversitenin, burada yok sayılmasını ve göz ardı edilmesini düşünemeyiz. Okulumuz bizim olduğu gibi burada eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizde bizimdir. Silifke’de Okulumuza yakın kalacak ev veya yurt olmadığı için öğrencilerimizin birçoğu Taşucu mahallesinde bulunan yurtlarda ve evlerde kalmaktadır.

Öğrencilerimiz bu mahallelerden minibüs vasıtasıyla ana yola kadar gelmekte ve ana yoldan okula kadar olan 400 m’lik bir mesafeyi de özellikle kış aylarında yağmurla ve rüzgârla zor şartlarda yürüyerek gitmekteydiler.

Yıllardır minibüs kooperatiflerinin bir uyuşmazlığı yüzünden mağdur olan öğrencilerimize, Silifke Belediyesi olarak böyle bir çözüm ürettik. Bu servis sayesinde öğrencilerimiz artık okulumuza daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabileceklerdir. Silifke Belediyesi olarak okulumuzun ve öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞKAN TURGUT’A TEŞEKKÜR

Özellikle kışın yağışlı günlerde büyük sorun yaşadıklarını ifade eden Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Silifke Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ettiler. Öğrenciler, ‘Yıllardır bu sorunumuzu farklı makam ve mevkilere ilettik; fakat bir çözüm bulamamıştık. Minibüsçüler arasındaki çekişmeden biz zararlı çıkıyorduk. Kış aylarında yağmur ve rüzgâr altında okula gidip geldik.

Ulaşım sorunumuzun çözülmesinden dolayı çok mutluyuz. Bizlerin bu önemli ihtiyacına cevap veren ve çözüm getiren Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz’ dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.