Belediye yıkılmasını bekliyor

Belediye yıkılmasını bekliyor

Alaeddin-Adliye arası tramvay hattı çalışmasına rağmen bir türlü yıkılamayan eğik bina kafalarda soru işareti bırakıyor. Binanın eski ve eğik olması vatandaşı tedirgin ediyor.

Aslanlı Kışla Caddesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan eğik binanın yıkılması an meselesi. Adliye-Alaeddin arası tramvay hattı çalışmaları başlamasına rağmen kime ait olduğu henüz belli olmayan müstakil ev bir türlü yıkılamıyor. Ev ile tramvay yolu arasındaki mesafe ise yaklaşık 2 metre. Bölgenin Karatay Kentsel Dönüşüm alanı olmasıyla birlikte birçok müstakil ev yıkıldı. Alanın genişlemesiyle birlikte eğik bina caddenin ortasında kaldı. Tramvay hattı çalışmasıyla birlikte çalışma alanın tel şerit ile kapatılmasından dolayı binlerce vatandaş her gün binanın önünden gelip geçiyor.

3-3.20150418101604.jpg

Her yıl milyonlarca ziyaretçinin geldiğini Mevlana Müzesi'nin çevresinde bu durumda binanın olması vatandaşın tepkisini topluyor. Tramvay hattı çalışması tamamlanması an meselesi iken binadan bir tane bile çivi sökülememesi kafalarda soru işareti bırakıyor. Mevlana Kültür Merkezi’ne ve Çanakkale Şehitliği Müzesi’ne giden tursitler bu kötü manzara karşısında şaş-kınlığını gizleyemiyor. Çevrede yaşayan ve yoldan geçen vatandaşların korkulu rüyası haline gelen binanın yıkılma riskinin sebep olabileceği kazalar açısından üzüntü ve kaygı verici ol-duğu belirtiliyor.

3-2.20150418101612.jpg

TRAMVAY HATTI ÇALIŞMASI

Eğik binanın tramvay hattı ile içe içe girdiğini belirten bir vatandaş, “Kentsel dönüşüm kap-samında bu civardaki birçok bina yıkıldı ya da restore edildi. Ama bu cadde üzerindeki bina-nın bu halde olması üzüntü verici. Çünkü Konya’nın imajını olumsuz yansıtıyor. Modern bir şehir görünümünden oldukça uzak bir görüntü çiziyor. Binanın yıkılmaması için dua ediyoruz. Tramvay hattı çalışması neredeyse tamamlandı ama bu bina ile ilgili önlem alınmadı. Tarihi bir yapısı olsa restore edelirdi ama o da yapılmıyor. İnşallah bina yıkılmadan, belediye ekipleri gerekli çalışmayı yapar” dedi.

Caddenin tramvay hattı çalışması ile birlikte nefes alınmaz hale geldiğini ifade eden bölge esnafları ise, “Hem restorasyon, hem de tramvay hattı çalışması gelen turistlerin kafasını ka-rıştırıyor. Çalışmalar bitince bölge güzel bir görünüme kavuşacak ama bir türlü istenilen hız yakalanamıyor. Kentsel dönüşümü Konya’nın turizmi açısından destekliyoruz ama insanların hayatına mal olacak bu binaların yıkılmamasına da tepki gösteriyoruz. Yetkililer harekete geçmeli bu görüntü kirliliğine son vermeli” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.